Gå til hovedindhold

Mobile menu

Nyt undervisningsmateriale om globale udviklingsmål

2015 er året, hvor verdens lande skal blive enige om nye mål for en bæredygtig global udvikling. Nu får elever i gymnasier og HF mulighed for at arbejde med de nye mål og forsøge at prioritere selv.

Verden i dine hænder er titlen på et undervisnings-website, der henvender sig til elever i gymnasiet og på HF.

Det handler om 2030-målene - de globale udviklingsmål, der formentligt skal afløse 2015-målene, der har været en målestok for den globale udviklingsbistand siden 2000.

My World 2015

Materialet tager udgangspunkt i FN’s My World 2015-projekt, hvor der er blevet opstillet 16 potentielle udviklingsmål.

Der er 16 forslag til udviklingsmål – hvor 2015-målene kun har otte mål. Så hvilke skal prioriteres? Eleverne får verden i deres hænder og kan arbejde med de svære valg, som politikerne står overfor, skriver folkene bag materialet i en pressemeddelelse.

Hvert mål er grundigt tematiseret. Et multimedie undervisningsmateriale med temafilm, interviewfilm, fotos, tekster om de 16 mål, tekster om baggrunden og en omfattende linkssamling.

Materialet består af en online platform med en vejledning til arbejdet med de nye mål. Der er et stort materiale til lærerne med undervisningsvejledninger til både korte, enkeltfaglige forløb og flermodulsforløb med mulighed for kombination af flere fag.

Til hvert emne er der produceret en temafilm på cirka fire minutter. Hver af de 16 film indeholder både interviews, speak og faktuelle oplysninger i grafik. Hver film opererer på to niveauer: det globale niveau og et udviklingslands niveau og indeholder optagelser fra bl.a. Vietnam, Tanzania, Bolivia, Danmark og Østrig.

Tanken er, at eleverne tager et emne og behandler det fagligt. Prioriterer hvad der er vigtigt og anvender filmene bl.a. i forbindelse med en fremlæggelse overfor resten af klassen af deres arbejde på det konkrete udviklingsmål. Til hvert af emnerne er der en omfattende samling af links.

Om Verden i dine hænder

Forfatter: Hans Bülow, Batavia Media ApS. (Batavia Media ApS er en dansk producent af læremidler).

Film og tekst: Batavia Media ApS.

Undervisningsvejledninger: Rolf Mortensen og Thomas Hangård Rasmussen, Espergærde Gymnasium og HF.

Støttet af Danidas Oplysningsmidler og fra Undervisningsministeriets Udlodningsmidler.

Verden i dine hænder