Gå til hovedindhold

Mobile menu

Online kursus bringer Syd-partnere tæt på om mikrofinans

Et nytænkende online kursus i Financial Education og om udvikling af mikrovirksomheder vil bringe partnerne i Syd eller et lokalkontorhelt tæt på via nettet, fremgår det af en pressemeddelelse fra arrangøren Dansk Forum for Mikrofinans (DFM) torsdag.

Mikrofinans er ikke nok til at skabe indtægter for u-landenes fattige. De har også brug for grundlæggende finansiel viden og forretningsmæssig kompetence.

Danske u-landsorganisationer har nu mulighed for sammen med deres partnere i syd at få indsigt og redskaber til at kunne arbejde med 'financial education' og 'microbusiness' med fokus på spare-/lånegrupper, hedder det.

Kurset fra mandag d. 21 til fredag d. 25 oktober holdes online i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp og giver mulighed for at partnere i nord og syd kan deltage sammen og dermed få bedre mulighed for at anvende den nye viden.

To erfarne praktikere, Niyibizi Glycérie (CARE Rwanda) og Jessica Massie (konsulent), introducerer deltagerne til et omfattende materiale udviklet som led i CAREs Access Africa initiativ.

Kurset henvender sig til medlemmer af Dansk Forum for Mikrofinans og deres partnere og har som mål at gøre deltagerne i stand til at designe og gennemføre indsatser med financial education og microbusiness, f.eks. som komponent til låne- og sparegrupper.

Man kan læse meget mere i kursusfolder på
http://www.mikrofinans.dk/images/Flyer_-_Financial_Education_and_Microbu...

Yderligere oplysninger hos:
Simon Skårhøj, Programme and Learning Officer,
Folkekirkens Nødhjælp, e-mail: [email protected]