Gå til hovedindhold

Mobile menu

Ordfører: Regeringen stjæler 400 mio. kr. fra verdens fattigste

Regeringen har overvurderet udgifterne til flygtninge i 2016 og afsat 400 millioner kr. for meget. Pengene stammer fra udviklingsbistanden. Regeringen flytter nu pengene over i Finansministeriets kasse, fremgår det af en harmdirrende presseudtalelse torsdag fra Enhedslistens u-landsordfører, Christian Juhl.
Regeringen snyder nogle af verdens allerfattigste mennesker, mener Christian Juhl.

Regeringen snyder nogle af verdens allerfattigste mennesker, mener Christian Juhl.

Pernille Bærendtsen (arkiv)

Chr. Juhl fortsætter: " Penge, der er beregnet til verdens fattigste, skal bruges på verdens fattigste". 

"Det er dybt forkasteligt, at regeringen fifler med pengene og med denne overbudgettering trækker 400 mllioner væk fra udviklingsbistanden".

"Allerede i december gjorde vi regeringen opmærksom på, at det faldende flygtningetal ville betyde, at der blev frigivet store beløb, og at pengene skulle flyttes tilbage til bistanden til u-landene".

"Det er dybt pinligt, at regeringen på denne måde snyder nogle af verdens allerfattigste mennesker. Det må den stå til ansvar for i udenrigsudvalget. Derfor støtter jeg kravet om at kalde Ulla Tørnæs og Kristian Jensen i samråd, som bl.a. Radikale Venstre har krævet", skriver Christian Juhl.

Se mere om sagen her i Globalnyt tilbage i december.

De 400 millioner kr. var afsat til nye asylsøgere i Danmark. Men de er kommet i overskud, fortæller Udlændinge- og Integrationsministeriet til netsitet altinget torsdag. Pengene ender i stedet i Finansministeriets kasser.

Således blev den endelige regning, som udviklingsbistanden betaler for nye asylsøgere i Danmark, på ca. 2,8 i stedet for ca. 3,2 milliarder kr., som der var afsat på finansloven, skriver Altinget.

På baggrund af de nye tal vil de Radikales udenrigs- og u-landsordfører, Martin Lidegaard, indkalde finansminister Kristian Jensen (V) og udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) i samråd om sagen, der ifølge ham er ”dybt pinlig” for regeringen.

Allerede i december lå man kun på ca. 6.000 asylsøgere i 2016.