Gå til hovedindhold

Mobile menu

Over 1000 næsehorn dræbt i Sydafrika i 2016

Selvom der var et lille fald i krybskytters drab af næsehorn i 2016 i forhold til det foregående år, bliver der stadig dræbt i gennemsnit næsten tre om dagen, viser ny rapport fra det sydafrikanske miljøministerium, og det er uacceptabelt, mener WWF. 

Pixabay - Public Domain

Sydafrika mister stadig næsten tre næsehorn om dagen på grund af krybskytteri, skriver WWF Verdensnaturfonden i en pressemeddelelse mandag. 

Helt præcist blev der i 2016 dræbt 1.054 næsehorn af krybskytter. Det viser en opgørelse fra det sydafrikanske miljøministerium, der er blevet offentliggjort i dag. 

Et lille fald i forhold til 2015, hvor der blev dræbt 1.175 næsehorn. I 2014 lå antallet af krybskytter-dræbte næsehorn i Sydafrika på 1.215.

"Der dræbes stadig alt for mange næsehorn i det sydlige Afrika. Det er helt uacceptabelt. Krybskytterne er blevet mere organiserede og tungere bevæbnet", siger WWF Verdensnaturfondens wildlife-ekspert Bo Normander, som fortsætter: 

"Det er en meget indbringende forretning at sælge næsehornenes eftertragtede horn på det asiatiske marked, hvor man fejlagtigt tror, at næsehornspulver har en helbredende effekt. Der må sættes en stopper for den illegale handel, der er en trussel mod næsehornet".

Slå ned på efterspørgslen

"Vi kan ikke vinde kampen mod krybskytteri uden at slå ned på efterspørgslen på horn fra næsehorn. Ud over den nationale indsats mod krybskytteri, må vi kræve hårdere straffe og en mere effektiv retsforfølgelse af de mennesker, der er involveret i handel med og brug af horn fra næsehorn. Det gælder helt særligt i Vietnam", siger Margaret Kinnard , leder af WWF Internationals wildlife-sektion.

Hun peger på, at korruption fortsat hæmmer indsatsen mod krybskytteriet og handlen med horn fra næsehorn på alle niveauer.

Antallet af afrikanske næsehorn er faldet fra over 1 million individer i starten af 1900-tallet til blot 25.000 i dag. Sydafrika, Namibia og Zimbabwe er tilsammen hjemsted for næsten 95 procent af alle afrikanske næsehorn.

Her er den fulde krybskytterrapport fra South African Department of Environmental Affairs: https://www.environment.gov.za/mediarelease/molewa_progressonintegrated_strategicmanagement_ofrhinoceros