Gå til hovedindhold

Mobile menu

Over en kvart million sendt på flugt i det sydlige Syrien

På kun et par uger har nye kampe i Deraa-provinsen i det sydlige Syrien sendt op mod 300.000 mennesker på flugt. Nabolandene har lukket grænserne for de mange flygtede syrere, og UNHCR beder om 67 millioner dollars til at hjælp de mange nye flygtninge.

Syria Freedom (arkiv/CC)

I takt med, at kampene tager til i det sydlige Syrien, stiger også antallet af drab på civile, mens titusinder af mennesker er tvunget på flugt fra deres hjem.

Langt de fleste af de fordrevne er søgt mod den jordanske grænse, der ligger tættest på Deraa-provinsen, hvor kampene finder sted.

For godt to uger siden indledte de syriske regeringsstyrker en offensiv mod oprørsgrupper i dette område. Den syriske hær har opbakning fra Rusland, som med kampfly bomber fra luften.

Mange af de syrere, der er flygtet fra Deraa-området, er nu strandet i området omkring grænsen til Jordan, uden mulighed for at komme videre. Det meddeler FN's flygtningeagentur, UNHCR, i sin seneste opdatering fra det sydlige Syrien. Omkring 20.000 vil muligvis få adgang til Jordan, som imidlertid huser hundredtusindvis af syriske flygtninge i forvejen og er tilbageholdende med at tage imod flere.

Tusindvis af andre er flygtet mod Quneitra-provinsen, mens andre igen har søgt tilflugt i et område som As-Sweida, der er kontrolleret af de syriske regeringsstyrker.

For hjælpeorganisationer ligger der nu en enorm udfordring i at få hjælp ind til de knap 300.000 mennesker, der er flygtet.

Blandt mulighederne er, at hjælpen komme ind over grænsen fra Jordan, eller at der kan oprettes en form for sikre zoner for de mange flygtninge.

På grund af den seneste flygtningekrise i Syrien har UNHCR udsendt en appel om 67 millioner dollars, svarende til omkring 400 millioner kroner, til at hjælpe de mange nye flygtninge.