Gå til hovedindhold

Mobile menu

Prisvinder og tidl. journalistklubformand ind i Globalnyt

Foreningen Globalnyt, der udgiver nyhedstjenesten af samme navn, har indvalgt seneste vinder af Nairobi-prisen for fremragende udenrigsjournalistik, Anya Wang Palm, i sin bestyrelse. Den 36-årige journalist indtrådte sammen med to andre nyvalgte på foreningens generalforsamling i København forleden. Det er journalist og forfatter Jan Kjær og mediemennesket, designer og afsætningsøkonom Marie Visti Hansen.

De erstatter digital direktør, journalist Helle Baagø, kommunikationskonsulent, mag.art. Maria Bierbaum Oehlenschläger og journalist Jesper Søe, der alle trak sig.

I bestyrelsen fortsætter formand læge Jørn Heldrup samt journalisterne Thomas Jazrawi og Linda Nordahl Jakobsen. De to første var ikke på valg, mens Linda Nordahl blev genvalgt for to år.

Mere om dem i omtalen af sidste års bestyrelsesvalg på 

https://globalnyt.dk/content/tre-nye-markante-ansigter-i-globalnyts-bestyrelse

simple

Anya Palm og Jan Kjær.


Kim Dang Trong

Anya Wang Palm er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2006, hvorefter hun flyttede til Asien. Hun "har arbejdet som reporter for den lokale cambodjanske avis The Cambodja Daily, og siden som freelancer i Thailands hovedstad Bangkok", skriver hun bl.a og lægger til:

"Efter ti år i Asien valgte min mand, datter og jeg at flytte hjem til Danmark (stationsbyen Ølstykke) i oktober sidste år, og i dag er jeg fortsat freelancer med fokus på udenrigsjournalistik - dog på et lidt lavere blus det næste halve års tid, da jeg er på vej på barsel". 

I udenrigsjournalistikken tror hun på "Globalnyts tilgang, som også har været min egen løsning i mange år: At lave journalistikken selv. Og vise læserne, at der er masser af god journalistik om ikke-danske forhold, som er relevante for dem".

Vor omtale, da hun fik Nairobi-prisen i fjor, ses på

https://globalnyt.dk/content/ung-udlandskorrespondent-faar-aarets-nairobi-pris

Jan Kjær - en erfaren herre

Den anden nyvalgte er den 57-årige erfarne u-landsjournalist, Jan Kjær.

Han var Nairobi-klubbens meget aktive formand igennem syv-et-halvt år, før han trak sig på generalforsamlingen i maj 2016, da journalist Arne Skadhede, kendt fra radioen, tog over.

Nairobi-klubben er globale journalisters sammenslutning og kunne sidste år fejre sit 40-års jubilæum.

Jan Kjær har en usædvanlig righoldig viden om dansk og international bistand, som han har beskæftiget sig med i et kvart århundrede og kan skrive både journalist, fotograf, konsulent, rejsebogsforfatter, guide og foredragsholder på visitkortet.

Hans konsulentopgaver udføres inden for udvikling og kommunikation. F.eks. i 2015 for EU-missionen i Tanzania og i 2012 en stor kapacitetsanalyse af International media Support (IMS). Læs mere om konsulentopgaverne her.

Jan Kjær har arbejdet som medielærer, freelance journalist, mediekonsulent i Grontmij-Carl Bro og informationsarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk Folkehjælp. Seks år af karrieren er foregået i Tanzania, Uganda og Zambia.

Marie Visti - erhvervslivet og dansk bistand

simple

Marie Visti


Den tredje nyindvalgte i bestyrelsen, Marie Visti Hansen, er for nylig også blevet aktiv i anden sammenhæng på Globalnyt. Den 58-årige meget bistandserfarne indtrådte som skribent på nyhedstjenestens økonomi-og erhvervsredaktion. 

Hun er p.t. i Uganda, hvor hun skriver artikler hjem til Globalnyt på baggrund af et rejselegat, der er stillet rådighed fra Timbuktu-fonden.

Hun er uddannet fra Danmarks Designskole og som afsætningsøkonom fra Copenhagen Business School (CBS). Dertil leder af Dansk Erhvervs Eksportfremme Program 2002-10 og medlem af U-landsstyrelsen og Rådet for Internationalt Udviklingssamarbejde 2008-10.

Marie Visti har arbejdet med handelsfremme og capacity building af myndigheder, erhvervsorganisationer og virksomheder i Asien, Mellemamerika og Afrika.

Her en analyse om Afrika hun lagde på Globalnyt i februar

https://globalnyt.dk/content/analyse-mirakel-aflyst-fra-loeveoekonomier-til-business-usual 

To nye suppleanter

Der var dobbelt-udskiftning på suppleantpladserne, da både den pensionerede Danida-mand Mogens Poulsen og redaktionssekretær Ane Nordentoft valgte at holde.

I stedet valgtes journalist og mag.art. Lis Garval, som vil være kendt af Globalnyts læsere fra sit mangeårige virke for nyhedstjenesten i adskillige sammenhænge. Hun var senest formand for den almennyttige udgiver-forening fra 2013 til 2016.

Hun blev første suppleant, mens journalist Ingrid Pedersen overtog hvervet som anden suppleant. Hun er freelancejournalist siden 2001 i Mediehuset Rubrik i Vandkunsten i det centrale København.

Hun er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Århus i 1982.

Bestyrelsesmedlemmer vælges for to år, suppleanter for et.