Gå til hovedindhold

Mobile menu

Radikale får verdensmåls-ordfører

Morten Østergaard, politisk leder for de radikale, er Folketingets første ordfører for FN’s verdensmål for en bæredygtig udvikling.
Morten Østergaard

Morten Østergaard

Steen Brogaard / Folketinget

De radikales politiske leder Morten Østergaard er nu også partiets ordfører for FN’s verdensmål for en bæredygtig udvikling. Det afslørede, da han onsdag havde et indlæg i Altinget om de globale udviklingsmål - kaldet verdensmålene.

Ifølge Folketingets liste over partiernes ordførere har ingen af de andre partier endnu en ordfører for verdensmålene.

I indlægget roser han det danske erhvervsliv - i skikkelse af Dansk Industri - for at have mere fokus på verdensmålene end regeringen og Folketinget har det.

Regeringen får også lidt ros med på vej - for at have iværksat et nationalt regnskab for verdensmålene. Det trækker dog fra at regeringen samtidig har droppet at lave et nationalt grøn regnskab, mener han.

“Det kan og skal det politiske Danmark gøre bedre. Derfor springer jeg i dag ud som radikal verdensmålsordfører. Verdensmålene er ikke business-as-usual, og derfor bør vi også på Christiansborg, og hvis det står til mig i en ny regering, adoptere verdensmålene som den centrale politiske ledetråd i stærk alliance med det progressive erhvervsliv, som for længst har set lyset,” skriver han blandt andet.