Gå til hovedindhold

Mobile menu

Retningen i Danmarks udenrigspolitik anno 2017

Mød udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i Udenrigspolitisk Selskab - for medlemmer

Tid

Torsdag, 9. marts 2017 -
15:00 til 16:30

Sted

“Ovnhallen”, Porcelænshaven 20, Frederiksberg, København

I lighed med tidligere år benytter Udenrigspolitisk Selskab årsskiftet til at invitere udenrigsministeren til at gøre status over den internationale udvikling og Danmarks udenrigspolitik i en slags udenrigspolitisk ‘state of the union’ tale.

 

 Vi står midt i en tid med Brexit, ny amerikansk regering, terrortrussel, konflikt i Syrien, migration over Middelhavet og afgørende valg i Europa. Hvad er den nye udenrigsministers prioriteter?

 

 Hvordan skal Danmark reagere på de store globale udfordringer: øget protektionisme og modstand mod frihandel, sårbare, skrøbelige og konfliktramte stater mod syd, Rusland som militær stormagt og konflikten i Ukraine mod øst og måske en anderledes amerikansk udenrigspolitik? Hvad betyder det for Danmarks udenrigspolitiske opgave?

 

 Oplægget holdes få måneder inden Danmarks nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi præsenteres. Efter oplægget bliver der spørgsmål og debat.

 

 Afslutningsvis vil Anders Samuelsen overrække priser til vinderne i årets artikelkonkurrence om Internationale Statslige Organisationer.

Velkomst: Rektor Per Holten Andersen fra CBS og Charlotte Flindt Pedersen, Direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab

Indleder og mødeleder: Jette Elbæk, international korrespondent, Jyllands-Posten

Mødet arrangeres i samarbejde med CBS (Copenhagen Business School) og dagbladet Jyllands-Posten. 

Tilmelding inden 7. marts

Retningen i Danmarks udenrigspolitik anno 2017