Sådan tager man imod 160.000 flygtninge – hvert år

Forfatter billede

EU-lederne diskuterede oprindeligt en plan om tvungen fordeling af 160.000 flygtninge, men ved onsdagens topmøde er tallet nu fastsat til 120.000.

I løbet af de seneste 50 år har landet taget imod omkring otte millioner flygtninge i alt.

De mange mennesker kommer fra de af Ugandas nabolande – Sydsudan, Rwanda, Burundi, DRCongo og Somalia – der er præget af ustabilitet og væbnede konflikter.

Men Uganda formår faktisk at holde grænserne åbne og tage imod de mange flygtninge, huse dem og sørge for, at de kommer i arbejde, skriver det svenske bistandsmagasin OmVärlden.

“Bedste flygtningepolitik i verden”

I Uganda findes ikke store telte med UNHCR-logo. Her får flygtningene et lille stykke jord, hvor de kan bygge et hus og dyrke grøntsager, så de kan blive selvforsørgende.

Mange af de flygtninge, der ankommer, er vant til at dyrke jorden som deres levebrød.

Både UNHCR og de udenlandske ambassadører, der jævnligt kommer på besøg, mener, at den ugandiske succes med flygtningepolitikken skyldes, at integrationen er så vellykket, og at målet er, at flygtningene skal kunne forsørge sig selv, skriver OmVärlden.

”Uganda har den bedste flygtningepolitik i verden. Det ligner ikke noget andet, jeg har set,” sagde den irske ambassadør Donal Cronin, da han sidste år holdt tale til studerende i Ugandas hovedstad, Kampala.

Læs hele artiklen i OmVärlden