Gå til hovedindhold

Mobile menu

Saudiarabisk TV reformerer sig selv

Kun få dage efter at den saudiske konge i et historisk dekret offentliggjorde, at han vil tillade kvinder at køre bil, tager landet endnu et kvantespring mod et mere progressivt og udadvendt image: En national tv-station viste for første gang i årtier en koncert i fjernsynet.
Umm Kulthum.

Umm Kulthum.

Tribes of the World, Flickr.

Det var den saudiarabiske kunst tv-kanal for kunst og kultur, Al-Thaqafiya, der stod for at vise koncerten med den afdøde ikoniske egyptiske sangerinde Umm Kulthum. Det er første gang i flere årtier at en saudiarabisk tv-station viser den slags. Det skriver BBC.

Umm Kulthum (1898-1975) har en legendarisk status i hele Mellemøsten - specielt blandet de ældre generationer. Selv mange år efter hendes død anses hun stadig for at være en af de største og mest indflydelsesrige arabiske sangerinder i det 20. århundrede.

Umm Kulthum var kendt for sin specielle stemme og sin lyriske formåen, der resulterede i sange, der kunne vare flere timer ad gangen.


En reform ud af mange

Dette nye tiltag i det saudiske kongerige kommer i kølvandet på adskillige reformer som Kong Salman og Kronprins Mohammed bin Salman har sat i værk med deres reformplan ”Vision 2030”.

Den sociale- og økonomiske Vision 2030-plan skal udvikle og forandre det saudiske samfund, og blandt andet skal den gøre det mere turist- og investeringsvenligt. Vision 2030 er en del af forberedelsen til hvordan Saudi-Arabien skal overleve økonomisk og som samfund, når de løber tør for olie.

Ifølge Egypt Today vil tv-kanalen Al-Thaqafiya fremover i perioder vise koncerter omkring midnat.