Gå til hovedindhold

Mobile menu

Seks unge klar til FN-tjeneste

I de seneste tre år har Udenrigsministeriet sendt én ungdomsdelegat til FN’s topmøder. Det var en succes og i år skal seks unge afsted. Nu er de alle udpeget.
Clara Halvorsen var Danmarks ungdomsdelegat til FN i 2017.

Clara Halvorsen var Danmarks ungdomsdelegat til FN i 2017.

DUF

Alle seks ungdomsdelegater til FN er nu valgt. Ungdomsdelegaterne skal i 2018 repræsentere danske unge til topmøder i FN. Det skriver Dansk Ungdoms Fællesråd, DUF, i en pressemeddelelse.

Danske ungdomsorganisationer har i december og januar kunne indstille kandidater til DUFs nye hold af ungdomsdelegater, der skal repræsentere danske unge i FN i 2018. Nu kan du se, hvem de dygtige nyvalgte delegater er.

Her er DUFs seks ungdomsdelegater i 2018

Tema: Ligestilling, sundhedsrettigheder og menneskerettigheder

  • Sarah Chehri, IMCC
  • Ida Paetau, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Tema: Verdensmål

  • Natascha Skjaldgaard, KFUM-Spejderne
  • Sara Rønning-Bæk, Venstres Ungdom

Tema: Klima og Miljø

  • Amalie Helmbo Hansen, Nødhjælpens Ungdom
  • Monika Skadborg, Danske Studerendes Fællesråd

Det var et meget stærkt ansøgerfelt, og de valgte ungdomsdelegater komplementerer hinanden med en samlet bred erfaring med FN og deltagelse i internationale multilaterale fora, god indsigt i FN’s verdensmål, politisk tæft og erfaring med outreach til danske ungdomsorganisationer, skriver DUF i pressemeddelelsen.

Et nyt større ungdomsdelegatprogram

DUF har som led i Udenrigsministeriets ungepakke fået en større bevilling til ungdomsdelegatprogrammet. DUF har i de sidste tre år udpeget én officiel ungdomsdelegat til FN, men kan fra 2018 nu sende hele seks ungdomsdelegater afsted. Samtidig gør den nye bevilling det muligt at sikre, at ungdomsdelegaterne kommer endnu bredere ud til den danske ungdom med deres arbejde.

I 2017 var 25-årige Clara Halvorsen fra Radikal Ungdom Danmarks ungdomsdelegat. Sammen med finansminister Kristian Jensen (V) præsenterede Clara Halvorsen Danmarks og DUFs fokus på unges ligeværdige deltagelse i arbejdet med verdensmålene på FN’s Højniveaumøde i New York i juli, ligesom at hun også leverede talen på Danmarks vegne om unges bidrag til verdens udvikling på FN’s generalforsamling i september.

Forankringen af verdensmålene herhjemme var en vigtig prioritet for Clara Halvorsen. Derfor inviterede hun sammen med DUF til dialogmøder, hvor DUFs medlemsorganisationer blev klogere på verdensmålene og fik ideer til, hvordan de aktivt kan bruge målene i deres foreningsarbejde.