Gå til hovedindhold

Mobile menu

Seksualitet hyldet på filmlærredet

I Chile har den seksuelle diversitet været omdrejningspunktet for en to uger lang filmfestival, der sluttede den 31. oktober. Prisen for bedste biograffilm gik til ’Azul y no tan rosa’ [Blå og ikke særlig lyserød] fra Venezuela. 
KNAPT SÅ LYSERØD: Den venezuelanske film 'Azul y no tan rosa' fik sin fjerde internationale pris på LGBTI-filmfestival i Chile.

KNAPT SÅ LYSERØD: Den venezuelanske film 'Azul y no tan rosa' fik sin fjerde internationale pris på LGBTI-filmfestival i Chile.

Azulynotanrosa.com

Tre biografer i Chiles hovedstad, Santiago de Chile, har i 14 dage været arena for Den internationale festival for LGBTI-film (Festival Internacional de Cine Lésbica, Gay, Bisexual, Transexual e Intersexual de Chile).

Her har publikum kunnet få indblik i de mange forskelligheder i samfundet og en forståelse for udfordringerne, der er relateret til forskellige seksuelle identiteter.

Venezuelansk vinder

I alt blev 32 film fra 16 forskellige lande vist på festvalen; alle havde de fokus på personlige, sociale, økonomiske eller politiske udfordringer forbundet med seksualitet. Ifølge festivalens egen hjemmeside blev filmene udvalgt for at tegne et inkluderende og varieret billede af de forskellige subkulturer og for at styrke fokusset på menneskerettighederne.

Blandt de viste film blev en række vindere kåret i forskellige kategorier. Prisen for bedste biograffilm gik til den venezuelanske ’Azul y no tan rosa’ [Blå og ikke særlig rød] fra 2012, der handler om en succesrig, homoseksuel fotograf, hvis liv pludselig tager en uventet drejning, så han blandt andet er nødt til at tage sig af sin teenagesøn – som er heteroseksuel.

Kulturel indflydelse

Årets chilenske filmfestival er den niende af slagsen, og den har tiltrukket over 3.000 deltagere ifølge nyhedsbureauet EFE. Gonzalo Velásquez, som er hovedarrangør for kulturfestivalen, var tilfreds med deltagelsen og udtalte til lokale medier, at det nok en gang er blevet slået fast, hvor vigtigt et redskab film er for oplysning om samfundets mangfoldighed.

Festivalen bliver arrangeret af organisationen Movimiento de Integración y Liberación Homosexual – bevægelsen for homoseksuel integration og frigørelse, og sætter årligt fokus på aktuelle temaer relateret til seksuel diversitet.

Prisvindende titler til 'Festival de Cine LESGAYBITRANS 2016':

Årets vinder
’Azul y no tan rosa’
af Miguel Ferrari (Venezuela)

Bedste kortfilm
’No es nada’ [Det er ikke noget]
af José Antonio Cortés Amunarriz (Spanien)

’Victoria, Rosana y Maite’ [Victoria, Rosana og Maite]
af Pamela Hurtado og Iñaki Velásquez (Chile)

Bedste dokumentarfilm
’La Primavera Rosa en México’ [Det lyserøde forår i Mexico]
af Mario de la Torre (Spanien)