Gå til hovedindhold

Mobile menu

Seminar: Reproduktive rettigheder fylder 50 år; er vi nået i mål med kvinders ret til at bestemme over egen krop? (København)

Tid

Torsdag, 17. maj 2018 - 17:30 til 19:00

Sted

CEPOS, Landgreven 3, 3. sal, 1301 København K.

Det er 50 år siden, at menneskerettighedskonferencen i Teheran i 1968 første gang anerkendte det som en menneskerettighed selv at kunne bestemme, om man vil have børn, hvornår og hvor mange.
I den anledning har FN-forbundet inviteret Mette Gjerskov, MF (S), Pernille Fenger, chef for UNFPA, FN’s Befolkningsfonds nordiske kontor, samt Sarah Chehri, ungdomsdelegat til FN 2018 til at fortælle om deres indsats og engagement for kvinders rettigheder. Om en kamp, som fortsætter og ikke er blevet mindre i kølvandet på USA beslutning om ikke længere at give penge til området.   

Efter foredraget vil der være mulighed for at købe bogen #Childmothers via Mobilepay. 

Mette Gjerskov, MF (S), forkvinde for Folketingets tværpolitiske netværk for seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder og nyligt hjemvendt fra deltagelse i SheDecides og i Kvindekommissionen 2018 vil tale om det internationale politiske landskab i forhold til reproduktive rettigheder; hvorfor er kvinders ret til at bestemme over egen krop en international kampplads?

Pernille Fenger, chef for UNFPA’s, FN’s befolkningsfonds, nordiske kontor, vil fortælle om hvor stor og vigtig en beslutning, det var at anerkende reproduktive rettigheder i 1968, hvordan rettighederne har udviklet sig sidenhen og om UNFPA’s arbejde med at opfylde kvinders og mænds rettigheder; hvad er status i forhold til at opfylde de reproduktive rettigheder globalt?

Sarah Chehri, dansk ungdomsdelegat til FN 2018 og også nyligt hjemvendt fra deltagelse i SheDecides og i Kvindekommissionen 2018 vil tale om unges visioner for at opnå og evt. udvide de reproduktive rettigheder; hvorfor er reproduktive rettigheder vigtige for unge i verden i dag?

Tilmelding

Tilmelding via denne side: https://fnforbundet.nemtilmeld.dk/107/

Arrangør

FN-forbundet
Anne Marie Wium-Andersen
+45 33464690
[email protected]