Gå til hovedindhold

Mobile menu

Sociale iværksættere i Afrikas digitale overgangsfase

På denne temaaften kan du høre unge danske digitale iværksættere dele deres erfaringer fra samarbejdet med iværksættere i Afrika

Tid

Tirsdag, 21. marts 2017 - 17:00 til 20:00

Sted

Ingeniørhuset, Kalvebod Brygge 31-33, Københavns havnefront, København V

Du kan tilmelde på dette link til IDA (med login). Mødet er gratis og med indlagt netværksbuffet.

Afrika er midt i en digital transformation, hvor internet og smartphones er ved at blive allemandseje. Dette har åbnet for helt nye muligheder for digital socialt iværksætteri som middel til jobskabelse og fattigdomsbekæmpelse.

Kom helt tæt på, når 3-4 danske digitale iværksættere deler deres erfaringer fra samarbejdet med iværksættere i Afrika.

Arrangør: IDA Global Development, tidl. benævnt Ulandsfagligt Selskab under Ingeniørforeningen i Danmark (IDA)

Afrikas digitale transformation har skabt nye muligheder for iværksætteri på den digitale front.

Nogle af dem minder om de nye digitale tjenester, som vi ser i Danmark, men mange er startet af folk, der er trætte af traditionel udviklingsbistand – og derfor vil finde nye innovative måder at skabe jobs og finde konkrete løsninger på.

I en tid med voldsomt beskåret udviklingsbistand skal vi finde ny måder, hvorpå dansk viden og industri kan gøres relevant i en udviklingskontekst. Både som middel til udvikling, men også som muligt fremtidigt handelsmarked.

Temaaftenens ramme sættes med oplæg fra Jacob Lennheden om hans arbejde med at coache/ være mentor for unge digitale kenyanske iværksættere, om deres drømme, deres visioner og om hvordan de vil skabe deres egen fremtid.

Derudover hører vi oplæg fra tre unge danskere, der har startet tech-startups I Kenya, og om de udfordringer og erfaringer de har gjort sig.

Et eksempel er www.mdundo.com, som er Afrika’s største online musiktjeneste startet i samarbejde med kendte afrikanske musikere.