Gå til hovedindhold

Mobile menu

Spænding og polarisering præger Kenya efter valg

Trods klager fra oppositionen fastholder Kenyas højesteret valgresultatet fra det omvalg, der blev holdt i oktober, efter at valget i august blev annulleret. Præsident Uhuru Kenyatta blev genvalgt med en jordskredssejr, især takket være oppositionsleder Raila Odingas boykot, skriver Nordic Africa Institute.
Det bliver vanskeligt for Raila Odinga at indgå aftaler med præsident Uhuru Kenyatta (billedet), vurderer forsker.

Det bliver vanskeligt for Raila Odinga at indgå aftaler med præsident Uhuru Kenyatta (billedet), vurderer forsker.

AMISOM (cc/arkiv)

Situationen i Kenya er spændt og landet er dybt splittet efter det meget omdiskuterede valg, siger forsker ved Nordic Africa Institute (NAI) Anders Sjögren.

”Odinga deltog ikke fordi han regnede med, at valgsvindel ville gøre det umuligt for ham at vinde. En boykot var det mindst ringe valg for ham,” siger Anders Sjögren i en artikel fra NAI.

Oppositionen anerkender ikke Kenyatta som landets legitime præsident, og landet er delt i to lejre.

Den gode nyhed er imidlertid, at Odinga tilsyneladende beder sin tilhængere tage det med ro i stedet for at puste yderligere til ilden.

”Men det er vanskeligt for ham at indgå i forhandlinger om at indgå aftaler med Kenyatta. Det vil fjerne hans troværdighed, og vil muligvis få hans egne tilhængere til at mene, at han har solgt ud,” siger forskeren.

Læs hele artiklen hos NAI