Gå til hovedindhold

Mobile menu

Stort legat til Inge Genefke

Bestyrelsen for "Grosserer Holger Petersens Legat til Belønning for danske Mænd og Kvinder" har besluttet at tildele legatet på 60.000 kr. til "Torturens Florence NIghtingale", lægen og menneskeretsforkæmperen Inge Genefke.Ifølge fundatsen skal legatet gives til ”en mand eller kvinde, der har gjort sig særlig fortjent, ved gennem deres opofrende og dygtige arbejde at sprede en særlig glans over det danske navn”.

Bestyrelsen giver legatet til Inge Genefke ”som belønning og anerkendelse af hendes livslange og meget vigtige arbejde med at sætte fokus på menneskerettigheder og tortur”.

Inge Genefke stiftede i 1982 det danske Rehabiliteringscenter for Torturofre (RCT), der nu hedder DIGNITY, og nogle få år senere IRCT, International Rehabilitation Council  for Torture Victims, som har medvirket til, at der nu er 151 rehabiliteringscentre fordelt på 70 lande. IRCT har verdenssekretariat i København.

Formand for Holger Petersens Fond, Tove Melton, motiverer beslutningen:

”Bestyrelsen finder, at Inge Genefke gennem sin mangeårige vedholdende og omfattende indsats inden for arbejdet med menneskerettigheder, og bekæmpelse af tortur, både nationalt og internationalt, har gjort sig fortjent til en belønning fra ovenstående legat."

"Hendes engagement og arbejde på dette område er ikke blot kendt og anerkendt i Danmark, men også i udlandet, og har dermed kastet en særlig glans over det danske navn”. 

Bestyrelsen understreger aktualiteten af tildelingen: 

”Det arbejde, Inge Genefke påbegyndte for så mange år siden, er desværre lige aktuelt. Ikke mindst i lyset af dét, der sker i disse år i bl.a. Mellemøsten, samt de modstridende signaler om tortur, der kommer fra USA.”

Se mere om den nu 78-årige verdenskendte dansker i denne 75-års omtale og i artiklen om en udmærkelse fra Chile.

Yderligere oplysninger hos:

Tue Magnussen, mobil 23 35 10 88 eller på mail [email protected]