Gå til hovedindhold

Mobile menu

Syrisk litteraturfestival i Danmark

Bag hver en nyankommen syrer i Danmark findes langt mere end blot titlen som flygtning. Mange besidder evner, uddannelser og intellektuelle indspark, som de ønsker at bidrage med til deres nye hjem. Kom med til én-dags syrisk litteraturfestival i næste uge, og bliv klogere på syrisk kunst

Det Syriske Kulturinstitut i Danmark inviterer i næste uge til syrisk litteraturfestival i samarbejde med Dansk Forfatterforening. Med fokus på poesi, prosa og musikalsk indslag er alle velkomne til at komme nærmere kulturelle bidrag fra syriske kunstnere.

Aftenens hovedpersoner er alle syriske forfattere, der til daglig bor i Danmark på nær romanforfatteren Maha Hassan, der er bosiddende i Frankrig. Deres litterære indslag vil blive læst op på både dansk og arabisk, og derudover vil Bakri Hemmami, der oprindeligt stammer fra Aleppo, stå for musiske indslag aftenen igennem.

Dansk-syrisk samarbejde

Oplæsning af syrisk litteratur byder på mere end blot at prikke til folks kunstneriske interesse. Ideen bag Det Syriske Kulturinstitut og deres arrangementer er nemlig at bidrage til god integration af de mange nyankommende syrere i Danmark.

Siden oprettelsen i foråret 2015 har formålet været at skabe rammer for et kulturelt, uddannelsesmæssigt og forskningsmæssigt samarbejde mellem danskere og syrere. Folkene bag Det Syriske Kulturinstitut består derfor af både syrere og folk, der har interesse i Syrien. Som en ikke-religiøs og upolitisk platform fungerer instituttet dermed som en brobygger mellem danskere og syrere.

Den syriske litteraturfestival er ét blandt mange initiativer fra Det Syriske Kulturinstitut, der skal bidrage til det danske samfund med mere syrisk kultur.

Find programmet for litteraturfestivalen på Facebook, og læs mere om Det Syriske Kulturinstitut på deres hjemmeside.

Den syriske litteraturfestival finder sted den 23. maj 2017 kl. 19.00 til 22.00 hos Dansk Forfatterforening i Strandgade 6, 1401 København K. Der er ingen entré.