Gå til hovedindhold

Mobile menu

Teolog i stor kristen u-landsoperatør blir 60

Teolog og menighedskonsulent i Luthersk Mission, Birger Reuss Schmidt, Hillerød, fylder 60 fredag d. 13 juli 2018.

Fødselaren er født i Kølkær ved Herning og vokset op som præstesøn i Burkal i Sønderjylland. Som helt ung blev han formand for Luthersk Missions Ungdom, og efter endt teologuddannelse var han 1987-93 redaktør på missionsselskabets avis.

Han ønskede ikke at virke som præst i folkekirken, men blev ansat i det dav. Kristeligt Folkeparti, bl.a. som presse- og sekretariatschef for partiets folketingsgruppe 1993-2003.

I 2010 vendte han tilbage til redaktørstolen i Luthersk Mission som leder af kommunikationsafdelingen på hovedkontoret i Hillerød.

Siden 2015 har Birger Reuss Schmidt arbejdet som menighedskonsulent og rejser rundt til de lokale LM-forsamlinger med inspiration til, hvordan de kan gøre det kristne evangelium levende og nærværende i deres nærområde. Han var med til at stifte en af de første frimenigheder i Luthersk Mission i Hillerød i 1998. 

Desuden har han været politisk aktiv og var 2005-09 formand og folketingskandidat for Kristendemokraterne i Hillerød.

Birger Reuss Schmidt er gift med Astrid, som er lærer på Luthersk Missions friskole Johannesskolen i Hillerød. De har fire voksne børn og otte børnebørn. Derfor bruges en stor del af fritiden i familiens skød. 

Da hustruen også fylder 60 i år, fejres den runde dag med en fælles fest senere på året.

Luthersk Mission om Luthersk Mission

Missionsorganisation stiftet i 1868 og kunne således fejre sit 150 års jubilæum i år. Luthersk Mission (LM) har omkring 30 missionærer og volontører i u-landene. De arbejder bl.a. med bibelundervisning, sundheds- og litteraturarbejde i Afrika, Sydamerika og Asien. Herhjemme er man engageret i integration af flygtninge og indvandrere.