Tørnæs: “Walk the talk” om korruption

800px-say_no_to_bribes_in_chipata_zambia
Forfatter billede

Danmark vil sætte fokus på at styrke det internationale samarbejde om at bekæmpe korruption i udviklingssamarbejdet.

Det skal ske med en stor konference til oktober næste år, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse fredag.

”Korruption er ofte en væsentlig barriere i udviklingssamarbejdet. Derfor er det vigtigt, at vi løfter kampen mod korruption op på højt politisk niveau. Min ambition med konferencen er at engagere en række centrale aktører omkring konkrete initiativer til at komme korruption til livs, til gavn for verdens fattigste. Derved forhindrer vi også, at udviklingsmidlerne ender i de forkerte lommer,” siger Ulla Tørnæs.

Over 1000 deltagere fra hele verden

Den 18. International Anti-Corruption Conference (IACC) afvikles i København 22.-24. oktober 2018 i samarbejde med Transparency International og IACC Council.

IACC er en tilbagevendende begivenhed, der samler repræsentanter fra den offentlige sektor, civilsamfundet, medierne og den private sektor omkring den globale anti-korruptionsdagsorden.

Under Danmarks værtskab næste vil konferencen indeholde et højniveau-segment, hvortil der inviteres ministre fra både donorlande og udviklingslande samt repræsentanter fra multilaterale organisationer.

Målsætningen er at styrke det internationale samarbejde om bekæmpelse af korruption.

Med værtskabet for IACC bærer Danmark faklen videre i de internationale højniveau-bestræbelser på at bekæmpe korruption. Konferencen vil fokusere på anti-korruption i relation til udviklingssamarbejdet og FN’s verdensmål. Bekæmpelse af korruption er en hovedprioritet i regeringens udviklingspolitiske og humanitære strategi.

IACC forventes at samle over 1.000 deltagere fra hele verden.

Følgende lande og organisationer vil blive inviteret til højniveau-segmentet ved IACC 2018:

Lande: Argentina, Afghanistan, Burkina Faso, Colombia, Canada, Frankrig, Finland, Georgien, Kina, Nigeria, Nederlandene, Norge, Sri Lanka, Tunesien, Storbritannien, Tyskland, Tanzania, Singapore, Sverige, Ukraine, USA

Organisationer: UNDP, UNODC, OECD/DAC, Verdensbanken, Den Afrikanske Udviklingsbank, Den Asiatiske Udviklingsbank