Gå til hovedindhold

Mobile menu

Tusinder flygter fra Burma til Kina

Konflikt mellem etniske kinesere og landets militær har tvunget et stort antal etniske kinesere til at forlade deres hjem i Burma og søge tilflugt på den modsatte side af grænsen til Kina.

Et ikke nærmere angivet tusindtal af mennesker er flygtet fra Burma over landets nordøstlige grænse ind i Kina. Det skriver Deutche Welle onsdag. 

Det er angiveligt kampe mellem Burmas militær og oprørere fra landets kinesiske minoritet, der har sendt mange på flugt.

Ifølge det tyske medie kommer flygtningestrømmen efter et angreb mandag i byen Laukkai tæt ved grænsen til Kina, hvor 30 personer meldes dræbt. Angrebet blev angiveligt udført af medlemmer af en oprørsgruppe fra kokang-befolkningsgruppen, der er en etnisk kinesisk minoritet i landet.

Burma hærges af flere borgerkrigslignende konflikter, hvor væbnede grupper fra minoritetsbefolkninger kæmper mod centralstyret. Det gælder f.eks. den muslimske minoritet i Rakhine-provinsen i den vestlige del af landet.

Flere minoriteter føler sig forskelsbehandlet og der er også flere beskyldninger om overgreb fra myndighedernes og buddhistiske aktivisteres side.