Gå til hovedindhold

Mobile menu

Udsyn - ØK, Danmark og verden

Mød Martin Iversen, lektor i økonomisk historie på Copenhagen Business School, fortæller om sin nye bog om verdensfirmaet

Tid

Tirsdag, 10. januar 2017 - 19:00 til 20:30

Sted

Rejse- og bogcafeen Tranquebar, Borgergade 14 (hjørnet af Landgreven), København K

For første gang fortælles hele historien om storhed og fald i et af de største danske erhvervsforetagender gennem tiden.

I foråret 1897 blev etatsråd H.N. Andersens store plan om et nyt dansk kompagni til virkelighed: Det Østasiatiske Kompagni blev stiftet. H.N. Andersen var udlandsdansker med et stort netværk i Asien og en vision om at bidrage til opbygning af infrastruktur, handel og produktion.

Udgangspunktet var linjetrafik mellem København og Bangkok, og i løbet af de næste 80 år kom aktiviteterne til at omfatte handel, industri og søtransport over hele verden.

I 1970 var ØK Nordens største virksomhed målt på omsætning, kun otte år senere blev den stafet givet videre til A.P. Møller-Mærsk. I 2014 blev ØK afviklet som selskab.

Historien om ØK er et stykke dansk erhvervshistorie om en virksomhed, der fra starten var tænkt stort, internationalt og strategisk. I det 20. århundredes første halvdel formåede ØK at præge Danmarkshistorien, selv om det var en periode, hvor dansk og international økonomi blev stadig mere tillukket og protektionistisk.

Da globaliseringen tog fart, mistede ØK sin livskraft. I denne bog fortælles hele historien gennem nøglepersonerne i ledelsen, bl.a. H.N. Andersen, prins Axel og Mogens Pagh.

Og gennem temaer som f.eks. ØK i Afrika, Schalburgtagen mod ØK i 1945 og skoleskibet København – og bogen er desuden fyldt med et omfattende billedmateriale fra Museet for Søfarts billedarkiv.

Billet på

https://billetto.dk/en/events/udsyn-oek-danmark-og-verden-moed-martin-iv...

DKK 50.00 + DKK 6.00 fee 

For paid tickets, you may also be charged a transaction fee based on your card type. Free tickets are free.

Som medlem kommer du gratis ind ved at benytte koden Freuchen