Gå til hovedindhold

Mobile menu

Udviklingspolitisk fyraftensmøde med fokus på bistand

I samarbejde med Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) arrangerer Globalt Fokus et udviklingspolitisk fyraftensmøde med fokus på bistand. Vi vil her gøre status på og drøfte trends i dansk, europæisk og international bistand.

Tid

Torsdag, 16. november 2017 - 16:00 til 18:00

Sted

Globalt Fokus, Rysensteensgade 3, København V

Kom forbi Globalt Fokus torsdag d. 16 november til offentligt fyraftensmøde om de bistandspolitiske trends vi ser i Danmark, EU og OECD. Her vil vi sætte fokus på:

  • Hvor står dansk udviklingsbistand? Det er i dag et lille år og en finanslov siden vedtagelsen af den nye udviklingspolitiske og humanitære strategi. Hvad er status, og hvilke ændringer kan vi se i forhold til tidligere?
  • Hvilke bistandstrends ser på vi europæisk niveau? Den europæiske civilsamfundssammenslutning CONCORD er på trapperne med deres årlige AidWatch-rapport, der analyserer udviklingsbistanden set fra Bruxelles. Vi samler op på de vigtigste analyser og vil blandt andet zoome ind på bistand i forhold til migration og sikkerhed.
  • Endelig gør vi status på diskussionerne i OECD/DAC. Der pågår i øjeblikket en række vigtige diskussioner i OECD’s udviklingsudvalg angående blandt andet bistand til modtagelse af flygtninge, bistand til militær- og sikkerhedsindsatser og bistand til den private sektor gennem for eksempler investeringer blandet med anden kapital. Hvor står disse diskussioner, hvor ender de og hvilken betydning kan dette få for den fremtidige bistand?

Kom og mød forskere fra DIIS og vær med til at diskutere de nye bistandspolitiske trends!

Arrangementet er åbent for alle, men kræver tilmelding til Nickolas Pagonakis på e-mail [email protected]. Tag en ven under armen og send gerne invitationen videre til kollegaer, familie, venner og andre interesserede.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Nickolas på telefon 60150416 eller e-mail til [email protected].