Gå til hovedindhold

Mobile menu

Globalnyt præsenterer:
Ugens tre anbefalinger til Kulturnatten

Om en uge er det Kulturnat, hvor København igen åbner for skjulte skatte med et overdådigt udvalg af kulturbegivenheder. Vi guider til arrangementer for den globalt interesserede, når Globalnyt præsenterer: Ugens tre.
Skal man ud i kulturnattens mørke på fredag den 13. oktober, er her tre bud på verdenskultur-events fra både varme og kolde himmelstrøg.  Foto fra det Nordiske arrangement på kulturnatten 2012.

Skal man ud i kulturnattens mørke på fredag den 13. oktober, er her tre bud på verdenskultur-events fra både varme og kolde himmelstrøg. Foto fra det Nordiske arrangement på kulturnatten 2012.

Vita Thomsen/norden.org

Verdenskulturcenteret 
Love and Human RightsVerdensKulturCenteret - VKC

VerdensKulturCenteret dedikerer aftenen til refleksioner over kærlighed og menneskerettigheder.

Programmet udfyldes af kunstnere og organisationer, der færdes i huset til daglig, og derfor spænder det bredt. Kom for eksempel til koncert med den syriske musiker Nour, se børns kreative fortolkninger af menneskerettighederne udstillet, lær mavedans med School of Oriental Dance eller tag på Privilege Walk med Center for Kunst og Interkultur. Man kan også overvære dokumentarfilmsvisninger med efterfølgende artist talks - blandt andet ’We Carry It Within Us” om Danmarks kolonifortid og meget mere.

Programmet starter kl. 18:00 og fortsætter indtil midnat. Under hele aftenen vil restauranten Send Flere Krydderier lokke med lækker mad. Se det detaljerede program her

 

Det Grønlandske Hus 
Gys og Grønland

jukke_rosing.jpg

-->

Jukke Rosing

 

Det Grønlandske Hus er fredag d. 13.’s uundgåelig gys udgangspunktet for et dyk ned i den grønlandske skat af ånder og spøgelseshistorier.

Her kan man opleve traditionel maskedans, selv lave sin egen mitaartut-maske og høre om spøgelseshistorier i en audiowalk, der guider rundt i husets afkroge. Der er også visning af filmen ’Kaassassuk – Den Forældreløse' om et drabeligt, grønlandsk sagn, som børn fra børnehjemmet i Uummannaq har været med til at filmatisere.

Programmet går fra kl. 18:00 til kl. 23:00, og der sælges grønlandske kager og sandwiches med grønlandske råvarer. Se det detaljerede program her


Læger uden Grænser
Staying AliveMatthias Steinbach for Læger Uden Grænser

Johan Borups Højskole lægger lokaler til, når Læger uden Grænser inviterer sine gæster på en virtuel rejse til verdens brændpunkter.

Med 360 grader Virtual Reality-briller kan man komme tæt på virkeligheden for de mennesker, der lever midt i krig og konflikter. Oplev et dramatiseret bombardement af et hospital, udforsk en typisk dag i en flygtningelejr eller følg mennesker på flugten over Middelhavet.

Det er, som Læger uden Grænser skriver, ”forhåbentlig det tætteste du selv kommer på krig og flugt”.

Programmet kører fra kl. 18:00 til kl. 23:00. Man kan følge med i opdateringer til programmet på Læger Uden Grænsers facebook-side her.

 

Fakta om Kulturnatten
Dato: 13. oktober 2017 
Sted: København
Pris: Et Kulturpas koster 95,-

Kulturpasset kan købes på museer og i 7-Eleven i hovedstadsområdet. Det giver adgang til mere end 230 arrangementer og fri transport med bus, metro og s-tog i hovedstadsområdet fra kl. 17:00 til kl. 05:00.

Se hele Kulturnattens program her