Gå til hovedindhold

Mobile menu

Verdens største olieselskaber fik klimaopsang af paven

Nogle af de allerstørste olieselskaber i verden deltog i et arrangement med Pave Frans, hvor han understregede faren ved ikke at tage hånd om udfordringen med klimaforandringer. 

"Civilisation har brug for energi, men energi må ikke ødelægge civilisationen". 

Således lød det fra Pave Frans på et stormøde med olieselskaber i weekenden, skriver Climate Action. 

Mødet havde deltagelse af over 50 spidser fra olie- og gasselskaber, herunder topchefer fra Royal Dutch Shell, Exxon Mobile og BP

"Vores ønske om at sikre energi til alle må ikke føre til en utilsigtede konsekvens af en spiral af ekstreme klimaforandringer på grund af en stigning i globale temperaturer, miljøforringelser og øgede niveauer af fattigdom", sagde Pave Frans yderligere. 

Pave med klima på hjerte

Pave Frans blev valgt som pave i 2013, og er den pave  - i hvert fald i moderne tid - der har haft det største fokus på miljø og klima.

I 2015 sendte han et hyrdebrev ud om vigtigheden af være skånsomme mod vores planet. Han er oprindelig argentiner og bærer det borgerlige navn Jorge Mario Bergoglio. 

Han valgte navnet Frans efter Frans af Assisi, som allerede i sin levetid omkring år 1200 havde fokus på naturens velvære. 

Der var flere af de helt store globale olieselskaber til stede ved mødet, men af nævneværdige fravær oplister Climate Action store selskaber som Gazprom, Chevron og Total.