Gå til hovedindhold

Mobile menu

Vietnam indfører nu turistpoliti

Vietnam har de seneste 15 år oplevet en eksplosiv vækst i turisme. Det har medført en fremvækst af kriminalitet rettet på turister, særligt i landets største by, Ho Chi Minh City. Derfor vil landet nu indfører et turistpoliti efter thailandsk model. 
Backpackere i Ho Chi Minh City (Saigon) - Vietnam

Backpackere i Ho Chi Minh City (Saigon) - Vietnam

William/Flickr

Kriminalitet rettet på turister, særligt tyveri og organiseret bedrageri, har nået et så stort omfang i Ho Chi Minh City, at myndighederne nu vil indføre et turistpoliti efter thailandsk model.
Det skriver det Vietnamesiske netmedie Thanh Nien News.
Den særlige politienhed vil få til opgave at beskytte de besøgende turister i byen mod overgreb, tyveri og bedrag.
Derudover vil bystyret indføre strenge straffe til distriktledere i de områder hvor lovovertrædelserne pågår.

Det var nogle af de konkrete resultater ovenpå en konference, afholdt i byen, om turisme og sikkerhed. Vicedirektøren for Ho Chi Minh City´s Politi, Phan Anh Minh, har derudover foreslået, at gøre de lokale rejseselskaber og turistbureauer ansvarlige for deres kunders sikkerhed, eksempelvis på pakketure, udflugter o.lign.

De nye tiltag og udmeldninger er et resultat af et stadig stigende antal anmeldelser fra turister i landet. De vietnamesiske myndigheder har de senere år modtaget en tiltagende mængde diplomatiske henvendelser om problemet fra blandt andet Australien, Taipei, Japan og Sydkorea, - lande, hvis borgere i stor stil besøger Vietnam.