Gå til hovedindhold

Mobile menu

Copenhagen Jazz Festival:
Vilde lyde fra Dar Es Salaam

Voldsom electronica og rap, der hamrer sig ned gennem scenegulvet hos Alice, spillested for grænsesøgende musik. Sounds of Sisso synes at være den perfekte booking for Alice's nye profil.
Sounds of Sisso under deres to timer lange koncert i Alica fredag den 11.juli

Sounds of Sisso under deres to timer lange koncert i Alica fredag den 11.juli

Morten Ranum

En af de sidste aftener under jazzfestivalen kunne man opleve Sounds of Sisso på spillestedet Alice på Nørrebro i København. Det var en hæsblæsende koncert på 2 timer. Sounds of Sisso består er to unge mænd fra Dar Es Salaams forstæder. De repræsenterer en ny og spændende lyd med lokale rødder i Tanzanias hovedstad.

Sounds of Sisso består af producer Bampa Pana, der gennem hele koncerten står klistret fast til sine maskiner ved pulten, og MC Makaveli som konstant dansende og trampende på scenen suger publikum ind i en rivende flod.

Da Globalnyt møder dem udenfor i gården foran Alice efter koncerten, fortæller de om deres shows hjemme i Dar Es Salaam:

"En koncert på 2 timer er ingenting. Ofte kan vores shows fortsætte i 8-10 timer. I Dar [Es Salaam] har det udviklet sig til de rene gadefester natten lang."

De unges musik i Østafrika

Sounds of Sisso beskriver deres musik som de unge generationers musik i Tanzania, og de pointerer, at den er meget lokalt forankret i Dar Es Salaam. Deres musik har bred appel, ikke kun i Tanzania, men også Uganda.

Sounds of Sisso optrådte sidste på festivalen Nyege Nyege i Jinja i Uganda og kan opleves også ved dette års festival i Jinja, fordi festivalen blev vildt begejstret sidste år.

Nyege Nyege er en ung og hurtigt voksende festival, der har et stærkt fokus på elektronisk musik.

Den perfekte booking

Sounds og Sisso synes af være den perfekte booking til Alice's nye profil som spillested for grænsesøgende musik. Alice er en sammenlægning af det tidligere Global og tidlgere Jazzhouse. Før sammenlægningen definerede Global sig som et spillested for musik med rødder i etnicitet og kulturer i alle dele af verden.

Sounds of Sisso's musik kaldes Singeli, som for danske ører kan minde om gammeldags punk pakket ind i electronika. Især rappen eller lyrikken har den samme kraftige aggression og vildskab. Musikstilen er inspireret af tanzaniansk hiphop og sydafrikansk house, men indeholder også elementer af Zanzibars traditionelle Taraab musik.