Danske soldater sendes til Islamisk Stat-højborg

Forfatter billede

De 120 danske soldater, som skal til Irak for at træne den irakiske hær, kommer til at opholde sig i et af de farligste områder i Irak, hvor Islamisk Stat er mest magtfulde, advarer eksperter.

De soldater, som Danmark sender til Irak i denne uge, skal udstationeres på luftbasen Ayn al-Asad, der ligger i Anbar-provinsen. Det er et af de områder af Irak, hvor terrorgruppen Islamisk Stat står stærkest.

Det rapporterer Radio24syv.

”På den måde er det et farligt sted, som basen ligger i, og den er også udsat for næsten daglige angreb,” siger Helle Malmvig, der er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), til radiostationen.

Hun tilføjer, at der så sent som den 18. december var et overraskelsesangreb mod basen, som fik basen til at tilkalde forstærkninger, så der nu er 300 udstationerede soldater.

Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) maner til ro i spørgsmålet om sikkerheden for de danske soldater på Ayn al-Asad-basen.

”Det er det amerikanske marinekorps, der står for bevogtningen af basen. Og det er nogle folk, der godt ved, hvordan man skal besvare de angreb, der måtte komme,” siger han til Radio24syv.