Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Arbejder du med mor-barn sundhed i udviklingsprogrammer?

TID: Fredag d. 18. januar kl. 13.30 – 15.30

STED: Røde Kors, Blegdamsvej 27, 2100 København Ø.


TID: Fredag d. 18. januar kl. 13.30 – 15.30

STED: Røde Kors, Blegdamsvej 27, 2100 København Ø.

I forlængelse af Sundhedsnetværkets seminar den 18. januar om MNCHN i en udviklingskontekst har Sundhedsnetværket fået en spændende mulighed for at tilbyde programarbejdere fra det danske NGO miljø at deltage i en ekspert faciliteret interaktiv studiegruppe med Jerker Lijestrand og Jaqueline Bell.

Baseret på forhåndsuddelt materiale som deltagerne har forberedt sig på, vil de to eksperter på MNCHN området guide diskussionen. Danske programarbejdere på dette område vil således få mulighed for at blive klædt bedre på til arbejdet med MNCHN programarbejde i udviklings- og/eller humanitære projekter.

I studiegruppen vil der være mulighed for at komme i dybden med et af følgende emner. Hvilket emne der bliver fastlagt afgøres i januar:

· Programmering: Hvad vil MNCHN sige i en udviklingskontekst, hvordan udvikler og driver man MNCHN programmer? Hvad skal man konkret være opmærksom på? Hvad er typiske problemer og hvordan imødekommer man disse mest effektivt?

· Link mellem lokalsamfund og de offentlige sundhedssystemer: Hvordan arbejder man med opbygning af lokalsamfundenes kapacitet til at forebygge og respondere på MNHCN problemer?

Hvordan arbejder man med community case management, opbygning og uddannelse af frivillig korps, ’barfods-sundhedsfolk’ mv. og hvordan sikrer man, at der er et godt samarbejde mellem disse grupper og sundhedssystemet?

· Nøgledokumenter (WHO, UNFPA, UNICEF, MDG rapporter etc). – hvad sætter rammerne for arbejdet? Hvordan anvendes disse værktøjer? Hvad er vigtigt at holde sig opdateret på?

· Hvorledes anvendes en rettighedsbaseret tilgang til MNCHN?

Forberedelse: I starten af januar måned vil der blive sendt relevant materiale ud for dagens diskussion, som det forventes, at man har læst. I bedes i tillæg forberede hvilke MNCHN- opgaver, dilemmaer mm. jeres organisation ønsker sparring på.

Bemærk: Hvis der er interesse for det, vil der efterfølgende være mulighed for fortsat at mødes i den danske studiegruppe om mor-barn sundhed under sundhedsnetværket, og fortsætte erfaringsudvekslingen og dykke ned i emner, problematikker og rapporter mm. således at vi kontinuerligt kan holde os opdateret på vores felt.

Tilmelding:

Tilmelding er nødvendig og skal ske til Simone Kofoed Clausen, Maternity Worldwide på mail: [email protected] senest mandag den 7. januar 2013.

Der er begrænsede pladser, så meld dig til i god tid.

Kort om eksperterne:

Jerker Liljestrand M.D., PhD har stor ekspertise inden for MNCHN området baseret på hans lange og bredspektrede arbejdserfaring med mor og barn sundhed. Dr. Liljestand er tidligere Maternal Health specialist i World Bank og Maternal-Newborn Health and Safe Motherhood advisor hos WHO.
Dr. Liljestrand er i dag teamleder for Maternal, Newborn and Child Health (MNCH) i URC (University Research Company) på et Better Health Services project i Cambodia og programkordinator for the Advanced International Training Program on Sexual and Reproductive Health and Rights på Lunds Universitet.

Jacqueline Bell, M.D er uddannet børnelæge og har 16 års erfaring med implementering af mor-barn sundheds programmer fra Sudan, Kenya og Afghanistan. Det sidste år har Dr. Bell arbejdet som MNCHN focal point for International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies (IFRC) i Geneve, hvor hun bidrager til at skærpe Røde Kors’ profil inden for MNCH internationalt. Dr. Bell har specifik erfaring med MNCHN tilgangen i ’low cost settings’.