Tid: 20/09/2015 19:00 til 20/09/2015 21:30

Sted: Apostelkirken, Saxogade 13, København V

Arrangør: N/A

Hvor blev tolerancen af? Forfatteraften om tolerance

Hør også Salim Abdali fortælle om barndommens Baghdad og Marie-Lydie Nokouda fremføre et uddrag fra Qaali Schmidt-Sørensens ”Afro-dansker”. 

Gratis adgang og alle er velkomne.

Uddrag fra prologen af Michael Svennevig, der bliver læst af Ulla Henningsen:

”Der begyndte at komme flygtninge til landet. Det var en konsekvens af at vi havde været i krig og stadig var det. Der blev banket på vore døre. For verden var rykket nærmere. Vi var et lille velstående land. Og små lande har det med at lukke sig omkring sig selv. Vi blev bange for andre og for hinanden, men allermest måske for os selv.”  

Oplev uddrag fra det kommende arrangement på filmen: ”Tolerancen – Hvad blev der af den?”: 

Se trailer:

Mød Kirsten Thorup (”Darkside CPH”, novelle fra antologi med danske og afghanske kvindelige forfattere, PEN 2015) og Stig Dalager (”Rejsen uden ende”, People´s Press 2015) i samtale med Michael Svennevig (”Ude på kanten, portrætsamtaler om at turde”, Epigraf 2014).

Mød også Salim Abdali (forfatter og forsker), Michala Bendixen (Refugees Welcome), Marie-Lydie Nokouda (skuespiller, Cameroun), Ole Markussen (AIDS-Fondet), Ditte Maria le-Fevre (frivillig mor og ven) & Zakir Hussain Shahoo (flygtning og ven), Milena Rudez (digter, Bosnien-Hercegovina) ogQaali Schmidt-Sørensen (forfatter, Somalia) og Roya Moghaddas Hoffmeyer (danser, Iran). 

Mere om arrangementet:

Kirsten Thorup og Stig Dalager er i samtale med Michael Svennevig, der står for arrangementet.

Kirsten Thorup fortæller om identitet og hjemløshed og læser op fra ”Darkside CPH”. Stig Dalager fortæller om engagement og ansvarlighed i lyset af sin seneste roman ”Rejse uden ende”, som Ulla Henningsen læser op fra.

Bent Melchior runder aftenen af og minder os om, at der altid er en vej videre. At dialogen nytter, selv om den kræver kamp. For hvor er vi på vej hen – og hvorfor? Hvad er det der er sket – og hvordan kommer vi videre?

Salim Abdali tager os med tilbage til barndommens Bagdad, Michala Bendixen fortæller om et nyt nyheds-site om flygtninge, Marie-Lydie Nokouda fremfører uddrag fra den kommende roman ”Afro-dansker” af Qaali Schmidt-Sørensen, der selv introducerer.

Ole Markussen fortæller om tolerancens begrænsninger, Ditte Maria le-Fevre fortæller om at være frivillig mor og ven for to afghanske unge, Milena Rudez læser digtet ”Bortrejse på dansk og serbokroatisk, Roya Moghaddas Hoffmeyer læser Rumi på farsi og danser, trioen Markussen & Raabo spiller numre fra albummet ”In Time”(2012) + helt nye numre.  

Hjemmeside: http://michaelsvennevig.weebly.com/arrangement-2015.html 

Sameksistens.dk: http://www.sameksistens.dk/nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=918&cHash=be1f5018a44d6e35756ea434e7493993

Kirku.dk: http://www.kirku.dk/1273744:arrangement:Apostelkirken:Hvor-blev-tolerancen-af

Yderligere oplysninger hos:

Michael Svennevig 

Tlf.: 35 26 05 64

HUSK at du indtil videre kan se hele månedsoversigten over arrangementer på http://u-landsnyt.dk/kalender