Tid: 05/05/2018 19:00 til 05/05/2018 21:00

Sted: Poesiens Hus, Oslo Plads 1, 2100 København

Arrangør: N/A

Poetic Empowerment: Kreativ skrivning i udviklingsarbejde

I et samarbejde mellem Poesiens Hus og 100% for Børnene inviterer vi til en aften om den givtige kombination af kreativ skrivning og udviklingsarbejde. Det sker i forbindelse med genoptrykningen af en digtsamling, som var det endelige resultat af projektet “Poetic Empowerment: Youth in Dialogue 2017”.

Arrangementet vil bestå af oplæg, oplæsning og mulighed for diskussion af emnet over et glas rødvin eller en øl. Lad endelig dine idéer påvirke et fremtidigt Poetic Empowerment projekt – måske har du lyst til at være med?

Se længere nede for yderligere info om digtsamlingen og projektet.

Deltagelse er gratis og åben for alle.

—————————————————————————

Program:

19:00 Velkomst

19:15 Introduktion til digtsamlingen m. oplæsning

19:40 Oplæg om kreativ skrivning i udviklingsarbejde

20:15 [TBA]

—————————————————————————

100% for Børnene arbejder med gadebørn, HIV/AIDS berørte børn, marginaliserede gymnasiepiger og handicappede børn i Ghana og Kenya. Samtidig forsøger de at skabe små erhverv for forældrene til nogle af disse børn samt lave oplysningsarbejde med uddannelsesinstitutioner i Danmark.

Poetic Empowerment var et oplysningsprojekt, der forløb henover sommeren 2017 og blev koordineret af 100% for Børnene med støtte fra CISU’s oplysningspulje. Formålet var at anvende poesi som en anderledes platform for kommunikation mellem skolelever fra Danmark og udsatte unge i Ghana. Den kreative kontakt gennem selvskrevne digte tillader en form for udveksling og personlig historiefortælling, som sætter de involverede i forbindelse med hinanden uden at tage højde for, hvad man normalt bør eller ikke bør sige.

Derudover er der et stærkt grundlag for udviklingen af selvfølelse og selvstændighed hos de unge mennesker, når man lærer dem om at bruge deres stemme selvbevidst i en kreativ proces, hvor de får chancen for at blive hørt på egne præmisser. Den resulterende digtsamling blev efterfølgende trykt og uddelt blandt de involverede partnere og fungerer fortsat som undervisningsmateriale hos de unge danskere og ghanesere.

Læs mere på Facebook