Gå til hovedindhold

Mobile menu

Gruppeudstilling til minde om Rana Plaza's kollaps

Kom med til fernisering når Fashion Revolution åbner op for deres første gruppeudstilling på Galleri Lorien på Frederiksberg.

Tid

Fredag, 20. april 2018 - 18:30 til 21:30

Sted

Gallerie Lorien - Frydendalsvej 31 DK-1809 Frederiksberg

“Who made my clothes?” er det centrale spørgsmål bag udstillingen, hvor fokus er rettet mod de problemer, som modeindustrien står over for, nemlig at det er den anden mest forurenende industri i verden, samt en industri hvor arbejdsvilkår ikke lever op til de rette standarder.

Hvad er Fashion Revolution?

Fashion Revolution ønsker at sætte mere fokus på en mere transparent modeindustri. Den globale modeindustri er uigennemsigtigt, udnyttende og miljøskadelig og der er et desperat behov for revolutionær forandring.

Fashion Revolution er en global bevægelse som kalder på større gennemsigtighed, bæredygtighed og etik i branchen. Vi elsker mode, men ønsker ikke at vores tøj skal blive produceret på bekostning af mennesker eller planeten. Vi ønsker at forene modebranchen of antænde en revolution til radikalt at ændre den måde vores tøj er indkøbt, produceret og købt, så hvad verden bærer er lavet på en sikker ren og retfærdig måde.

Fashion Revolution holder hvert år i april fashion revolution week til minde for Rana Plaza fabrikkens kollaps, hvor 1.138 mennesker mistede livet den 24. april 2013.

Vi bruger denne uge på at få så mange mennesker til at spørge modeindustrien #whomademyclothes og derigennem kræve større gennemsigtighed i mode værdikæden.

I år vil Fashion Revolution Danmark sætte fokus på dette gennem en række events, hvor man får mulighed for at blive inspireret og få en bedre indsigt i hele modeindustrien og hvordan man kan tage små skridt sammen for at skabe en stor samlet påvirkning. Det første event er Fashion Revolutions gruppeudstilling.

Kunstnere

Fashion Revolutions Kunstudstilling favner bredt, hvor forskellige materialer, kunstarter og design virke kommer til udtryk med et fælles tema: at sætte fokus på modeindustriens problemer.

Maj Dørup, der er kendt for projektet “Whale and Calf”, der er lavet at affaldsplast, skaber kunst med et socialt og bæredygtigt fokus for at få positiv indvirkning på både mennesker og natur. Maj har en kandidat i kunst og uddannelse, og har studeret på forskellige kunstskoler i Europa, herunder Barcelona, London, København & Aarhus. Maj bruger sit kunstneriske virke til at inspirere mennesker fra hele verden til at skabe en mere bæredygtig verden med fokus på socialt ansvar.

Martin Marker Larsen + Srdjan Zlokapa, baseret i Basel, Schweiz og København. Duoen blander kunst og arkitektur. De forvandler stof til et solidt, men skrøbeligt materiale med arkitektoniske kvaliteter, eller skaber egne gennemsigtige “stoffer” af plastik og akryl.

Stine Linnemann, er tekstildesigner med en kandidat fra Royal College of Art, London. Stine kombinere kunst, design, bæredygtig produktion og håndværk. Udgangspunktet for Stines værker er håndværket grundighed og tradition, hvor de skandinaviske rødder er tydeliggjort, men med inspiration fra andre kulturer for at skabe et personligt præg.

Christina Neubert, er Fashion Revolutions Country Coordinator, og står i spidsen for arbejdet med at sprede “who made my clothes?” budskabet. Hun er en ildsjæl for Fashion Revolution organisationen, og har tilegnet sig sin viden omkring branches miljøproblemer, da hun læste til designteknolog med speciale i fashion design, og nu udstiller hun sit eget kunstværk i forbindelse med Fashion Revolution’s gruppeudstilling.

Praktiske informationer

Hvor: Gallerie Lorien - Frydendalsvej 31 DK-1809 Frederiksberg Fernisering: 20. April 2018 18.30-21.30

Udstillingens åbningstider. 22.April - 11. Maj 2018

Galleri Lorien har åbent Ons-Lørdag 11-18

Den 28. April vil udstillingen være præsenteret på Fash Rev Hall

Klik her for at se Facebook-event

Projektet, som er støttet af 3F, er kun én af mange events organiseret i anledning af Fashion Revolution Week. Se mere på Fashion Revolutions Facebookside

For Mere information kontakt Michelle på: [email protected]