Gå til hovedindhold

Mobile menu

Temaer

De rådgivende ingeniørvirksomheder (2017)

Når man snakker om engagement i udviklingslande, er det oftest ngo’erne, der løber med opmærksomheden. Men flere danske rådgivende ingeniørvirksomheder har i en årrække også været aktive i den fattigste del af verden, hvor deres ekspertise, viden og ydelser har skabt lokalforankret udvikling og opbygget kapacitet.

I denne serie over fire kapitler kigger Globalnyt nærmere på disse virksomheder og undersøger, hvordan tre af dem hver især griber deres engagement i udviklingslandene an.

Fortællerhjørnet (2016)

Fra juli til december 2016 præsenterede vi 55 historier fra nogle af de lande, som vi til daglig beskæftiger os med i nyhedsredaktionen.

Det er nedslag i dansk udviklingsbistands historie og danske firmaer og organisationers arbejde i udviklingslandene. 

Vi inviterede danske bistandsarbejdere, journalister, eks-politikere, kommentatorer og alle andre med noget på hjerte til at fortælle selvoplevede historier fra verdens udviklingslande.

Bistandsveteranen Peter Sigsgaard stod for indsamlingen af historierne og planlægningen af serien.

Se alle historierne her

Hvad virker (2016)

Globalnyts Nina Blöndal gav en hånd med at finde hoved og hale i debatten om udviklingsbistanden og så i en række artikler på hvad vi lige nu (i 2016) ved virker – og ikke virker – i bistanden.

Det blev til fem artikler, som kan ses her.

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen i Bangladesh (2015)

Mogens Jensen gæstede Bangladesh i marts 2015. Globalnyt - som dengang hed U-landsnyt.dk - var med i landet, som Danmark har haft et udviklingssamarbejde med helt siden dets uafhængighed i 1971. 

Se alle artiklerne i denne oversigt.

U-landsgammelt (2013)

Indtil april 2015 hed Globalnyt U-landsnyt.dk og det var derfor naturligt, at et projekt, der skulle grave gamle film om den tidlige danske udviklingsbistand frem, kom til at hedde “U-landsgammelt”

Bag projektet stod journalisterne Jesper Heldgaard, der har skrevet om udviklingslande og udviklingsbistand i årtier, og Bo Jørgensen i samarbejde med Det danske Filminstitut og med støtte fra Udenrigsministeriet.

Se serien her

Tema om frivillighed (2013)

I 2013 satte Globalnyt fokus på det frivillige arbejde i de danske udviklingsorganisationer. Det blev til 43 artikler og indlæg.

Se alle artiklerne og indlæggene her