Den 9. juni fejrede Randers Regnskov 10 års jubilæum og i den anledning overrakte direktør Henrik Herold en check på 1 million kr. til WWF-Verdensnaturfondens generalsekretær Kim Carstensen i overværelse af regnskovens protektor H.H. Prinsesse Alexandra.
Randers Regnskov har lige siden sin åbning i 1996 bidraget til WWF Verdensnaturfondens arbejde for at bevare de tropiske regnskove i Afrika, Asien og Sydamerika, skriver Verdensnaturfonden i Danmark i en pressemelding tirsdag.
Verdens regnskove rummer et enestående dyre- og planteliv med langt over halvdelen af alle dyre- og plantearter på Jorden. Men hvert fjerde minut, døgnet rundt, ødelægges en kvadratkilometer tropeskov. Det svarer til et areal på størrelse med Danmark hver fjerde måned.
Randers Regnskovs bidrag til WWFs arbejde for verdens regnskove er med til at skabe resultater over hele kloden.
Afrikas regnskove
I Afrika er arealet af fredede regnskovsområder nu tredoblet, da landene Cameroun, Congo, Gabon og Ækvatorial-Guinea har etableret nye fredede områder på tilsammen 45.000 km². Arealet svarer til Danmarks udstrækning.
Asiens regnskove
På Borneo arbejder WWF med at samle de lande, der deler øen, Indonesien, Malaysia og Brunei, om et fælles skovinitiativ ”Heart of Borneo”. Initiativet skal bevare det, der er tilbage af øens regnskov.
Brunei har erklæret, at landet vil frede 2 nye skovområder, Malaysia vil frede 2.000 km² skov, hvor der lever elefanter og orangutanger, og Indonesien vil etablere en ny nationalpark på 8.000 km².
Sydamerikas regnskove
I Sydamerika har WWF samarbejdet med Verdensbanken og Brasiliens regering om at frede 12 procent af den brasilianske regnskov. Målet er, at i alt 283.000 km² af Amazonas regnskoven skal fredes.
WWF arbejder for at bevare verdens skove i samarbejde med politikere, virksomheder og lokalbefolkninger. Hendigten er at sikre naturen som livsgrundlag for mennesker og dyr.
Læs mere på www.wwf.dk