Læge Tomas Østergaard Jensen og feltkoordinator Eva Capa Corrales er netop rejst til Etiopien, hvor de i de kommende 7 måneder skal arbejde for Læger uden Grænser (MSF) på et malariaprojekt i Fogera-distriktet.
Projektet fokuserer på at indføre såkaldt ACT-behandling – hvilket er en ny og mere effektiv malariamedicin – til malariapatienter i området.
Eva Capa Corrales skal være med til at styre projektet, både med hensyn til personale, finanser og kontakt til de lokale myndigheder. Tomas Østergaard Jensen skal arbejde som læge på projektet, hvor han skal behandle patienterne samt hjælpe og uddanne de lokalt ansatte medicinske medarbejdere.
33-årige Tomas Østergaard Jensen og 34-årige Eva Capa Corrales har begge tidligere været udsendt sammen til Sydsudan i februar i år, hvor de deltog i bekæmpelsen af et udbrud af kolera omkring den regionale hovedstad Juba.
Eva Capa Corrales:
– Det, vi skal ned til nu, er et meget anderledes projekt i forhold til det, vi lavede i Sydsudan, hvilket jeg selvfølgelig er opmærksom på. Men forhåbentligt kan jeg bruge nogle af de erfaringer jeg fik i Juba, blandt andet i forbindelse med at have kontakt til de lokale myndigheder, i mit nye virke som feltkoordinator i Etiopien.
Eva Capa Corrales er uddannet jurist fra Autonoma University i Madrid og Sorbonne i Paris og har en master i International Sundhed fra Københavns Universitet. Tomas Østergaard Jensen er uddannet læge, og har tidligere arbejdet på Amager Hospital.
Tomas Østergaard Jensen:
– Det er meget udfordrende at arbejde i felten som læge. Man får mere en helhedsoplevelse end på et dansk hospital, fordi man skal være opmærksom på at følge op på det, man sætter i gang. I Danmark ved man som læge, at hvis man har bedt om en laboratorie-test, så bliver den udført, men i Afrika har jeg lært, at det ofte er en god idé at følge op på det, man har brug for.
MSF har arbejdet i Etiopien siden massehungeren i 1984.