200.000 til Images of Asia

Redaktionen

Slutstregen trækkes for Images of Asia i dag med en debat om Danmark og Europas fremtidige kulturelle samarbejde med Asien.

Center for Kultursamarbejde med Udviklingslandene (CKU) havde på forhånd regnet med at komme i kontakt med omkring 200.000 danskere i forbindelse med den 7 uger lange landsdækkende festival.

Og de foreløbige tal tyder på, at der faktisk var omkring 200.000 til de omkring 600 arrangementer, hvor op mod 450 asiatiske kunstnere og kulturpersonligheder har medvirket, skriver Berlingske Tidende fredag.

På udgiftssiden har det kostet omkring 23 mio.kr. at opnå den kontakt, men en af de medvirkende institutioner, Nordisk Institut for Asienstudier, mener, at det har været pengene værd. For det er ikke kun et spørgsmål om folkelig medleven ved arrangementerne, der er afgørende for succesen.

– Det billede, vi oftest ser i medierne af Asien, er negativt som f.eks. diktaturet i Nordkorea, menneskeretproblemerne i Kina og så videre. Business-området beskæftiger sig med en anden neutral dagsorden, og så er der festivalen, der giver en tredje dimension, siger direktør Jørgen Delman, Nordisk Institut for Asienstudier.

Centerleder Olaf Gerlach Hansen, CKU, der er arrangør af Images of Asia, lægger også megen vægt på den gennemslagskraft, arrangementet har haft.

– Medierne er redskabet til at nå langt ud, og med over 100 timers TV/radio alene er vi kommet langt omkring. Det er vigtigt, for Image of Asia har haft til formål at give en oplevelse og forståelse for hinandens forskellige kulturer i en tid, hvor terrorhandlinger og yderfløjene er på dagsordenen,« siger Olaf Gerlach Hansen til Berlingskes Gert C. Nielsen.

Læs mere om afslutningskonferencen i dag i Eigtveds Pakhus på Christianshavn under rubrikken Dansk Kalender i menuen ude til venstre.