I 2007 valgte mange danskere at blive faddere hos SOS-Børnebyerne, som derfor kunne hjælpe forældreløse og forladte børn i langt over 100 lande.
SOS-Børnebyerne indsamlede sidste år 97 mio. kr. – det højeste beløb i organisationens historie
Det fremgår af SOS-Børnebyernes årsrapport, der netop er offentliggjort ifølge en pressemelding tirsdag.
– I 2007 fik vi i alt 5.000 nye aktive faddere, så vi ved årsskiftet havde over 20.000 danske faddere, siger Hanne Rasmussen, SOS-Børnebyernes direktør, og uddyber:
– Når man er fadder, følger man et barns udvikling og kan se hvilken effekt pengene har. Det giver mening for de voksne, men også for deres børn – vi kan nemlig se, at mange børnefamilier bruger et fadderskab til at tale med børnene om forholdene i andre lande.
Leila blev fadder i 2007
– Vi ville gerne gøre noget godt for nogen – og det var dejligt, at det var for et barn, så det kunne blive et projekt, vi alle 4 kunne være med i, fortæller Leila Buksted Hansen, der sammen med sin familie blev faddere i 2007.
Leila og Arne har 2 drenge på 6 og 4 år, og er blevet faddere for 4-årige forældreløse Louis fra Burundi, hvis historie man kan finde på www.sos-fadder.dk
Leila Buksted:
– Vi ville ikke selv afgøre, i hvilket land vi skulle være faddere. Det lod vi være op til SOS, der meget bedre vidste, hvor der var mest brug for hjælp. Men vi blev virkeligt glade, da vi åbnede brevet for godt et år siden. Vi var rigtig spændte! Vi sad alle sammen inde på stuegulvet og åbnede kuverten, og bagefter hen og kigge i atlasset, for at se hvor Burundi lå i Afrika – det vidste vi ikke helt.
En udgave af årsrapporten med tal, tekst og billeder udkommer i denne uge sammen med kvartalsmagasinet SOS-Børneby Nyt, som udsendes til Leilas familie samt alle SOS-Børnebyernes øvrige bidragydere, faddere og andre interesserede – samlet over 100.000 mennesker.
Man kan finde de seneste årsrapporter på www.sos-borneby.dk