4,5 mio. kr. til Røde Kors børneprojekt på Vestbredden

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Konflikten på den israelsk besatte Vestbred betyder, at tusindvis af børn har behov for psykisk støtte. Dansk Røde Kors kan takket være en bevilling fra EUs humanitære kontor, ECHO, styrke sit arbejde til fordel for disse børn, skriver Røde Kors i en pressemelding fredag.

Bevillingen på 4,5 millioner kr. sikrer, at Dansk Røde Kors arbejde på 35 skoler på Vestbredden med såkaldt psyko-social støtte til ca. 8.000 børn og deres forældre kan fortsætte frem til august 2006. Skolerne ligger i de besatte områder Tubas og Qaliqiliya.

Gennem tegninger, drama og rollespil får børnene mulighed for at fortælle om og reflektere over deres oplevelser fra konflikten. Alt sammen aktiviteter som skal bidrage til, at de kan bearbejde de mange voldsomme indtryk, der er en fast del af deres hverdag.

– Det er børn, som lever omgivet af vold, og som har set ting, ingen børn burde se. Det er for at bryde en spiral af had, at vi sammen med Palæstinensisk Røde Halvmåne laver aktiviteter i skolerne, der kan hjælpe disse børn med at komme videre og få bearbejdet deres oplevelser, siger Jørgen Poulsen, generalsekretær i Dansk Røde Kors.

143 lærere, skoleinspektører og frivillige bliver undervist i, hvordan de kan forstå børnenes særlige behov og give dem den nødvendige hjælp. Undervisningen omfatter bl.a. viden om, hvordan børn reagerer på krig.

– Børnene får ofte søvnproblemer og falder hen i apati. Hvis forældre, lærere og frivillige er forberedt på det, så er det også lettere at takle, siger Lisa Casina, programkoordinator for Dansk Røde Kors.

Dansk Røde Kors har lang erfaring med støtte til børn i krigsramte områder blandt andet i Bosnien og i Kosovo. Det er ekspertisen herfra, der danner grundlag for arbejdet på Vestbredden.

Yderligere oplysninger hos Dansk Røde Kors kommunikationsafdeling på telefon
35 25 92 00.