IBIS vil lære alle danske skolebørn om FN’s nye verdensmål

Laurits Holdt

De nye verdensmål mål sigter mod helt at udrydde ekstrem fattigdom inden 2030. Alle børn og unge skal ikke bare i skole, men have undervisning af god kvalitet. Der indføres et fokus på at reducere truslen om klimaændringer, og alle i verden skal uddannes til at kunne agere og begå sig i en globaliseret verden. Sådan skriver udviklingsorganisationen IBIS på sit uddannelseskampagne-site Hele verden i skole.

Forskellen på de nye verdensmål og de gamle 2015-mål er, at de nye mål også gælder for Danmark.

FN og civilsamfundsorganisationer fra hele verden har sammen med kendte personligheder taget initiativ til en verdensomspændende kampagne, der skal skabe kendskab til de nye verdensmål.

Målet er, at syv milliarder mennesker i løbet af syv dage får kendskab til de nye mål.

Verdenstimen er skoledelen af kampagnen. Med dette historiske uddannelsesprojekt er målet, at skoler i hele verden i uge 40 (28. september – 2. oktober) bruger minimum en lektion på at formidle de nye verdensmål til deres elever.

Undervisningsmaterialet er klar fra uge 37. Materialet indeholder film, billeder og PowerPoints, der er lige til at bruge i din undervisning. Ligeledes udarbejdes en lærervejledning med baggrunds-materiale og idéer til, hvordan du arbejder med verdensmålene på forskellige klassetrin.

Afsæt derfor minimum en lektion i løbet af uge 40 til at arbejde med de nye mål, opfordrer IBIS.

Læs mere på Verdenstimens hjemmeside