Her er de 16 vigtigste forhandlere, der skal sikre en klimaaftale i december

800px-prime_minister_manmohan_singh

Ved COP 15 i København 2009


Foto:
Thomas Jazrawi

Kender De den amerikanske klimaforhandler Todd Stern, som arbejder ihærdigt på at få de sidste modvillige lande til at levere på klimafronten?

Eller den kinesiske veteran Xie Zhenhua, der kæmper for at få princippet om differentierede forpligtelser med i teksterne om klima?

Eller husker De den venezuelanske embedskvinde, der skar sig selv i hånden for at få taletid ved det store klimatopmøde i København i 2009?

De er alle med på den liste, som Road to Paris har lavet over de tolv vigtigste klimaforhandlere.

Vigtige forhandlere fra både små og store nationer

Listen er lavet af Road to Paris, en hjemmeside dedikeret til at bringe nyheder, analyser og kommentarer op til det vigtige klimatopmøde COP 21 i Paris i december.

International Council for Science (ICSU), en NGO, som samarbejder internationalt for at fremme videnskab, står bag hjemmesiden. Dens medlemmer er nationale videnskabsorganer samt internationale videnskabelige foreninger.

Road to Paris har udvalgt de 12 vigtigste klimaforhandlere ved at konsultere repræsentanter fra tænketanke, medier og civilsamfundet, som alle har fulgt klimaforhandlingerne i mange år.

De udvalgte 12 diplomater spænder vidt. Der er forhandlere fra stormagter som USA, Kina og Rusland. En australier, der repræsenterer et af verdens mindste lande, ø-nationen Tuvalu, har også fundet vej til listen. Forhandleren fra Europa-Kommissionen er også nævnt.

Angolas forhandler, der står i spidsen for de mindst udviklede lande, samt diplomaten fra Saudi Arabien med den store olieproduktionen bliver ligeledes regnet blandt de 12 vigtigste nøglespillere i det komplicerede forhandlingsspil. 

I artiklen i linket nedenfor kan man læse mere om de 12 forhandlere og deres prioriteter.

Se listen her: http://roadtoparis.info/top-list/15-negotiators-that-can-make-or-break-the-climate-deal/