Training4Change (T4C) udgøres af to elementer: I alt ti Globale Platforme (GPs) og støtteenheden Training Support Unit (TSU) – se mere længere nede og på www.globalplatforms.org
“Først og fremmest mener jeg, at unge er stærke agenter for forandring”, siger Mads Benedictus Jørgensen til Globalnyt og fortsætter:
“De kan medvirke til at bekæmpe nogle af de strukturelle årsager til ulighed og fattigdom. Og at være med til at støtte disse processer er en kæmpe motivationsfaktor for mig”.
“Jeg glæder mig vildt meget til at være med til at videreudvikle MS/Action Aid’s Globale Platforme, hvor vi via innovative kurser og kapacitetsopbygning bidrager til at unge verden over får relevante redskaber”.
“Det kan være øget viden om menneskerettigheder, tilrettelæggelse af kampagner og sociale medier, der betyder at unge i endnu højere grad kan engagere sig og påvirke politiske emner, som er vigtige for dem”, siger den 44-årige bistandserfarne vendelbo.
Han kommer nemlig fra lillebyen Øster Vrå sydvest for Frederikshavn og tog derfor ikke overraskende sin cand.mag. i samfundsfag og psykologi fra Aalborg Universitet.
Afløste Vokstrup hos Dansk Folkehjælp
I de seneste par år har Mads Benedictus Jørgensen været leder af den internationale afdeling hos Dansk Folkehjælp i Nykøbing Falster, hvor Allan Mygind Vokstrup (62) takkede af efter syv år på posten.
Han var bl.a. inde over udviklingsaktiviteter i Afghanistan samt organisationens humanitære arbejde.
Før denne stilling var han i en længere årrække udstationeret i flere afrikanske lande indenfor en række danske og internationale organisationer.
Kigger vi tilbage var Mads B. Jørgensen udviklingsarbejder for Mellemfolkeligt Samvirke i Uganda fra 2002 til 2004, hvor han arbejdede for en lokal civilsamfundspartner – ’Recreation and Development for Peace’.
Han var ansat i et samarbejdsprojekt mellem MS og DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger), hvor fokus var på at lære unge om organisationsudvikling samt at bruge idræt, musik og dans som bro mellem etniske grupper og udvikle organiseringen af frivillige grupper.
Fra januar 2005 til juli 2006 arbejdede han som projektleder hos War Child Holland i Sydsudan, hvor han var ansvarlig for et psykosocialt projekt for børn og unge påvirket af konflikter.
Var MS-landechef i Uganda
Fra august 2006 til december 2010 var han landechef for Mellemfolkeligt Samvirke i Uganda.
Her var han ansvarlig for at udvikle og gennemføre MS’ Demokratiseringsprogram, hvor fokus bl.a. var på at kapacitetsudvikle lokale NGOer (med særligt spot på unge), så de var bedre rustet til at engagere sig i lokal og national planlægning og – ikke mindst – holde regeringen ansvarlig.
I denne stilling forestod han ligeledes sammenlægningen med Action Aid Uganda.
I 2010 blev Mads B. Jørgensen overført til Action Aid International’s regionalkontor i Nairobi, hvor han afsluttede sammenlægningen mellem Mellemfolkeligt Samvirke og Action Aid i Kenya, Tanzania, Zambia, Zimbabwe og Mozambique.
I 2011 og 2012 var han landechef for Red Barnet i Etiopien og ansvarlig for NGOens programmer i landet, som fokuserede på Børns rettigheder og Uddannelse.
I Red Barnet Etiopien var han ligeledes ansvarlig for sammenlægningen med seks øvrige alliance-medlemmer til Save the Children International.
I slutningen af 2012 og 2013 arbejdede han som landechef for Save the Children International i Zambia, hvor han bl.a. overvågede overgangen af de svenske, norske og amerikanske alliance-medlemmers landekontorer og programmer til Save the Children International.
Ugandisk gift
Han er gift med Maria-Lovence Jørgensen, som er ugandisk journalist med baggrund i FN-systemet, britiske Oxfam og nyhedsredaktioner i hjemlandet.
Parret bor i Nykøbing Falster sammen med deres tre børn, Lisa på otte, Carla på fem og Aksel på tre.
I sin sparsomme fritid bruger Mads Benedictus Jørgensen megen tid på børnenes fritidsaktiviteter og er i øvrigt selv aktiv badmintonspiller og elsker fodbold.
“Efter Michael Laudrups (totalt) uretmæssige fyring som træner i mit ellers elskede Swansea har jeg ’konverteret’ til et nyt favorithold – Liverpool FC”, skriver han til Globalnyt.
Om Training4Change
”Training4Change har bevist sin popularitet og effektivitet siden starten ved at tilbyde en bred vifte af kursusmuligheder til en stadigt voksende kundekreds (5.000 deltagere på TCDC, 2.500 på Globale Platforme), der bedømmer kvaliteten af undervisningen som høj.”
(citat fra evaluering, offentliggjort januar 2012)
Beskrivelse på MS-sitet pr. dec. 2015:
Globale Platforme er et verdensomspændende netværk af uddannelsescentre, der tilbyder kurser i menneskerettigheder, globalt medborgerskab, kampagnetilrettelæggelse, iværksætteri, frivillighed, kommunikation og sociale medier.
Vi leverer innovative kurser og kapacitetsopbygning for organisationer og unge, der ønsker at være med til at skabe positive forandringer i deres samfund. Vi er fast besluttet på at give unge viden, færdigheder og holdninger til at være aktive globale borgere.
Etableringen af globale platforme i nogle af verdens fattigste lande, er en del af Mellemfolkeligt Samvirkes strategi om at skabe et mere retfærdigt verdenssamfund ved at støtte fattige og udsattes rettigheder.
Med hjælp fra vore partnerorganisationer engagerer og organiserer vi unge, der lever i fattigdom, i kampen for at forbedre deres rettigheder og skabe et mere retfærdigt samfund.
De globale platforme trækker på viden og ressourcer fra nationale og internationale organisationer, som kan være med til at løse nogle af de lokale udfordringer.
Mellemfolkeligt Samvirke har 10 Globale Platforme rundt om i verden:
- Bangladesh
- Burma (Myanmar)
- Danmark
- El Salvador
- Ghana
- Jordan
- Kenya l Mt. Kenya
- Kenya l Nairobi
- Nepal
- Palæstina
Dertil har Mellemfolkeligt Samvirke MS TCDC = Training Centre for Development Cooperation, ved Usa River i det nordlige Tanzania, hvor der også køres kurser.
What is T4C?
The vision of the Global Platforms is to create innovative youth hubs and training centres that can support youth-led social, political and economic change by empowering young people, to take action in local and global social struggles.
Global Platforms are matrix managed with national ActionAid offices in countries where ActionAid is present. Global Platforms are run as social enterprises inspired by fourth sector economic models.
The Training Support Unit is responsible for providing support, quality assurance and further development of the Global Platform vision.
The Head of Training4Change manages both these groups; nine GP Managers and six team-members in TSU.
Neden for tekst fra evaluering i 2011-12:
T4C employs 160 staff around two thirds of all the staff of AADK. There are approximately 55-60 trainers and about 80-100 support staff.
Approximately 85 staff are located in TCDC which is a large, professional training centre based in Arusha, Tanzania. The others are based in seven Global Platforms the largest of which is in Copenhagen.
T4C has two main areas of focus:
1. Governance and civil society strengthening training delivered through TCDC
2. Global Citizenship training delivered through Global Platforms worldwide.
TCDC deliver courses on:
- Right to just and Democratic Governance in alignment with the work of AAI as a whole.
- Right to Food
- Leadership and Management skills and Staff skills
- Language courses
- Tailor made training courses and consultancies as required.
The courses are mainly two weeks in duration and attract CSO staff from across the region and beyond. The trainers at TCDC are drawn from the region including Kenya, Uganda and Tanzania.
They also have close links with other International organisations including Kimmage in Ireland, WWF, CARE and UNDP.
GPs deliver a variety of courses, mainly focusing on:
- Preparing volunteers through Global Contact with global citizenship training1;
- Training youth/CSO campaigners, Activistas and AA staff on campaigning and policy influencing (Global Change course2);
- Training youths, CSOs, AA staff on a variety of topics (‘toolbox’) including social entrepreneurship, mobilising volunteers and leadership3;
- Training of Trainers (with a specific ‘social change’ angle)4
Governance courses have been run in the Dar es Salaam platform and in Nepal
In Copenhagen there are courses on training high school teachers, and a training for the unemployed.
The platforms carry out a number of other events, social gatherings and are exploring new course areas.