Liberal Alliance vil stemme imod udflytning af DIIS

Forfatter billede

”Det handler om, at den her institution først og fremmest har sin egen selvstændige juridiske konstruktion som uafhængig med egen bestyrelse. Og derfor skal vi politikere ikke gå ind og lave lov omkring det,” siger Liberal Alliances udenrigsordfører, Mette Bock.

I næste uge forventer Udenrigsministeriet at kunne sende den lovændring, som skal tvinge DIIS til at flytte til Aarhus senest om to år, til Folketinget.

Instituttets medarbejdere og ledelse har allerede gentagne gange frabedt sig flytningen.

Mette Bock påpeger overfor altinget, at “vi har ikke hørt overbevisende argumenter for, at DIIS vil fungere lige så godt eller bedre i Aarhus”.

I DIIS’ lovgrundlag står der intet om tilhørssted. Men i DIIS egne vedtægter står indskrevet, at institutionen hører hjemme i København.

Derfor er det nødvendigt for regeringen at tilføje en ændring til lovteksten, der siger, at instituttet skal ligge i Aarhus.

Det er endnu uvist om regeringen kan samle flertal for  lovforslaget, da Socialdemokraterne og Konservative venter med at tage stilling, til de har læst alle høringssvarene, skriver altinget.