Fødselaren gjorde i 1980erne danskerne opmærksomme på vigtigheden af at bevare regnskoven. Senere slog den tidligere generalsekretær og direktør i WWF Verdensnaturfonden sig ned som rejsearrangør.
Vibeke Skat-Rørdam begyndte sit arbejdsliv som reklamekonsulent, men blev senere hentet til den danske afdeling af Verdensnaturfonden for at få WWF bragt på Danmarks-kortet.
En væsentlig del af jobbet hos WWF, der dengang boede på Østerbrogade i København, var at skaffe penge til at bevare klodens natur med dens righoldige, men truede dyre- og planteliv.
Hvervet som fundraiser indebar tillige et tæt samrbejde med fondens ophavsmand i Danmark og protektor herhjemme, prins Henrik, herunder adskillige rejser til naturprojekter verden over – en ofte strabadserende rejsevirksomhed, som prinsen har fortsat op i en høj alder, da fonden er et af hans hjertebørn.
Efter syv år som generalsekretær (1983-1991) i Danmark hentede WWF så Vibeke Skat-Rørdam til hovedsædet i Schweiz som udviklingsdirektør, hvor hun bl.a. var med til at oprette nye afdelinger.
Efter 12 år i WWF returnerede hun til Danmark til et job som generalsekretær i Det Danske Spejderkorps. Seks år senere skiftede hun til Gigtforeningen og senest er det biografen i den fashionable badeby, Tisvildeleje, der drager nytte af hendes erfaring fra det professionelle arbejdsliv.
Så er der lige den med rejsebureauet. For helbredsproblemer behøver ikke længere holde rejselystne danskere hjemme. Derfor stiftede hun den første rejsearrangør, Skats Helserejser, der tilbyder rejser, hvor der er en dansk læge med på hele turen og i det hele taget kombinerer sundhed og kultur.
Privat bliver der tid til de to børnebørn på otte og ti og til bridge, fim og rejser.
Om Verdensnaturfonden i Danmark
Den danske afdeling af WWF blev oprettet 15. maj 1972 under navnet WWF Verdensnaturfonden. Det skete, da Prins Henrik satte 35 indflydelsesrige personer stævne på Fredensborg Slot til et konstituerende møde om WWF Verdensnaturfonden.
Organisationen startede som ren fundraising-organisation. Målet var at skaffe penge til IUCN (Verdensunionen for Naturbevarelse), som arbejder for at kortlægge og redde truede arter.
Fra arter til levesteder
I slutningen af 1970erne skete der et skift i den danske organisation. Man erkendte, der skulle sættes bredere ind overfor at bevare arternes levesteder (i Danmark f.eks. Vadehavet). Man syntes, at det battede mere end at redde enkelte arter af dyr og planter.
I 1980erne skete der endnu et skift. Nu indså man, at beskyttelse af arter langt fra altid kunne ses isoleret i ét land.- Det skulle ses i en mere global sammenhæng. Et eksempel var de danske trækfugle, som kunne komme under pres, hvis man ikke sørgede for også at beskytte deres vinterkvarterer i Afrika fra det stigende befolkningspres, som i vid udstrækning reducerede deres levesteder.
Bæredygtighed blev hot
Sidenhen er naturbeskyttelse i stigende grad blevet et spørgsmål om bæredygtighed (f.eks. at købe de MSC-mærkede fisk eller FSC-mærket træ), og hvordan mennesket kan leve i harmoni med naturen og udnytte dens ressourcer på en ansvarlig måde. I dag står WWF for World Wide Fund for Nature.
(Kilde: WWF Danmarks hjemmeside)
Organisatonen bor i dag på Svanevej på det ydre Nørrebro i København og generalsekretær siden 2008 er den tidl. konservative poltiker, Gitte Seeberg, der nåede at lægge vejen om det tumultariske Ny Alliance, før hun forlod dansk politik.
Prins Henrik er fortsat præsident for WWF Danmark. WWF International bev stiftet i 1961. Den danske afdeling 11 år senere.