Forslaget fra Radikale Venstre kommer som led i partiets nylige udspil om u-landsbistanden, hvor man vil sikre, at en større andel af midlerne går til fattige lande.
I dag forlader en tredjedel af de danske udviklingskroner aldrig landets grænser, fordi de i stedet går til modtagelse af flygtninge i Danmark.
Hos de Radikale er man langt fra enige i Finansministeriets beregninger.
Ifølge partiets fungerende politiske ordfører, Lotte Rod, vil et loft på 10 procent ikke komme til at koste tre milliarder om året.
Beregningerne fra Finansministeriet er foretaget ud fra det seneste års flygtningestrøm.
Aftalen indbefatter, at alle flygtninge og migranter, der ankommer til de græske øer, skal sendes retur til Tyrkiet. Det vil lette presset på grænserne i hele Europa inklusive Danmark, mener den radikale politiker.
Udover et loft på 10 procent foreslår Radikale Venstre, at udviklingsbistanden på sigt hæves til 1 procent af Bruttonationalindkomsten. I dag ligger den på 0,7 procent.
Ifølge partiformand Morten Østergaard virker det vildledende både overfor danskerne, men også overfor omverdenen, når udviklingsmidlerne ikke bliver brugt på det, de er beregnet til. Med en maksgrænse på 10 procent vil man garantere, at størstedelen af de danske udviklingskroner rent faktisk går til fattige lande, forklarer han.
Tal tilbage fra 2008 viser, at Danmark dengang brugte to procent af udviklingsbistanden på modtagelse af flygtninge. I dag ligger samme tal på omkring 30 procent.
Og bl.a. derfor deler regeringen ikke De Radikales holdning.