Kendt arabisk forfatter og forsker død 67 &

Redaktionen

Den kendte palæstinensiske forfatter og forsker, Edward W. Said, døde torsdag d. 25 september i New York 67 år gammel. Han havde længe kæmpet mod leukæmi, oplyser Sveriges Radios nyhedstjeneste torsdag aften.

Said, der blev født i Jerusalem, var en meget toneangivende palæstinensisk intellektuel og vigtig debattør i kampen for sit folks rettigheder.

Men han var mere end det. Sveriges Radios tidligere korrespondent i Mellemøsten, Cecilia Uddén, kendte Said og siger, at det mest “tragiske ved hans død er ikke bare, at han var en af den arabiske verdens store tænkere, men også, at han var unik”.

– Han havde en fod i hver lejr, var både araber og professor i litteratur i New York, og optrådte som en sand brobygger mellem den arabiske verden og Vesten, siger hun.

– Han åbnede vore øjne for, hvordan vi ser på Orienten og kritiserede den vestlige opfattelse af “orientalerne” i bogen “Orientalism”, anfører Cecilia Uddén.

Edward W. Said har bl.a. også skrevet “A Question of Palestine” og “The End of the Peace Process”.

Flere palæstinensiske ledere hyldede torsdag Said og sagde, at hans død var et smerteligt tab for det palæstinensiske folk.