48 vil være med til at styre MS

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

48 kandidater stiller op til at blive landsvalgte medlemmer af Mellemfolkeligt Samvirkes repræsentantskab i 2005. Der skal vælges 35 ud af de opstillede.

Alle MS-medlemmer modtager et stemmekort og en kandidatliste med posten og skal stemme senest den 4. marts. Kort efter bliver resultatet offentliggjort på hjemmesiden www.ms.dk.

Her er de opstillede:

01. Christian Friis Bach
02. Noah Z. Chipeta
03. Ingeborg Ellegaard
04. Lars-Ole Feddersen
05. Maiken Claudi Lassen
06. Bent Nicolajsen
07. Claus Olsen
08. Niels Stockmarr
09. Kaj Lund Sørensen
10. Michael Øllgaard
11. Knud Erik Asak
12. Mads Feer
13. Mette Juel Madsen
14. Niels Chr. Nielsen
15. Kjeld Silkjær
16. Marianne Victor Hansen
17. Matthew Frandsen
18. Ejnar Søndergård
19. Lene Broksø Olsen
20. Marianne Holst
21. Sille Stidsen
22. Helle Vibeke Hansen
23. Ellen Nyman
24. Tue Magnussen
25. Michael Irving Jensen
26. Berit Asmussen
27. Tine Ellitsgaard Gottschau
28. Gunvor Auken
29. Anne Grete Holmsgaard
30. Emil Nielsen
31. Bent Christensen
32. Emilio Hellmers
33. Laura Zurita
34. Anne Sørensen
35. Maiken Brondum Ravn
36. Tina Nielsen
37. Flemming Carlsen
38. Niels Johan Juhl-Nielsen
39. Elisabeth Geday
40. Jakob Stoumann Jensen
41. Mona Kanwal Sheikh
42. Lone Johnsen
43. Niels Henrik Jespersen
44. Jesper Klinte
45. Ida Maria Bjelke Bjarløv
46. Preben Møller
47. Frank Hersfeldt
48. Helle Løvstø Severinsen

Nr. 1
Christian Friis Bach

Genopstiller.
MS skal være en klar og tydelig stemme imod fattigdom, forskelsbehandling og fanatisme, og være en stærk aktør både når det gælder udveksling af unge, samarbejdet med partnere i verdens fattige lande, oplysningsindsatsen i Danmark og indsatsen til gavn for flygtninge og indvandrere. Det vil jeg gerne bidrage til.

Øvrige oplysninger:
Tidl. formand, evig aktivist.
Lektor i International Økonomi, tidl. journalist ved DR og konsulent for bl.a. Verdensbanken, UNDP, Udenrigsministeriet og EU. Økologisk husmand med 60 tdl. land.

Nr. 2
Noah Z. Chipeta

At gøre en forskel skal altid starte med handlinger (små eller store), som påvirker vores omgivelser på en positiv måde.

Jeg vil derfor fortsat kæmpe for engagement og dedikation blandt allerede medlemmer, samt bidrage til at forbedre MS-profilen i mine lokale omgivelser, gennem foredrag og fortællinger om det anderledes liv i u-landene. Trods travlheden i hverdagene, og måske tilfredsheden med livet her hjemme, er vilkårene for mange mennesker i u-landene stadig så dårlige, at du og jeg har pligt til at gøre en indsats. Selv bare det at møde op og deltage i en diskussion om u-landsspørgsmål m.m. har en indirekte virkning ved at menneskers holdninger ændres!

Øvrige oplysninger:
– Har arbejdet for MS-projekter siden 1985 i Zambia
– Har været udsendt som udviklingsarbejde i 3 år
– Har været medlem af KG i 2 år
– Er medlem og kasserer for MS region Øst-, Midt- og Vestjylland
– Koordinator for u-landsoplysning i regionen
Uddannet Maskiningeniør og Master i IT studerende

Nr. 3
Ingeborg Ellegaard

Genopstiller.
Jeg er optaget af, hvordan vi kan få arbejdet i Syd og Nord til at “hænge sammen” på en god måde. Oplysningsarbejdet er for mig en vigtig opgave, da jeg oplever megen uvidenhed i Danmark om forholdene i Syd.
Som danskere skal vi huske på, at vores måde at gøre tingene på kun er én måde ud af mange mulige. Hvis ikke vi lærer det, gror vi til i egoisme og snæversynethed. Derfor har vi brug for vore partnere i Syd som netop repræsenterer andre måder at tænke og handle på.
MS har en stor opgave som formidler af processen som kan hjælpe os alle til at få et mere nuanceret syn på verden.
Et andet vigtigt spørgsmål er, hvordan vore partnere i Syd får mere reel indflydelse i MS, og hvordan personelprogrammet bør se ud i fremtiden.

Øvrige oplysninger:
1997-2000 Udsendt til Zimbabwe
2001-2004 Aktiv i Region Fyn, et år som formand for regionen (2003)
2004 kortidsudsendt i Tanzania
Valgt til repræsentantskabet i 2003-04 på landslisten

Nr. 4
Lars-Ole Feddersen

Eksemplets irrelevans illustrerer, at der er et godt stykke vej endnu, før den politiske ledelse i MS igen er på højde med virkeligheden. Virkeligheden er at klientgørelse er yt. Normalisering er hipt. Integrationen af nydanskere på arbejdsmarkedet, uddannelserne og hverdagslivet varetages lokalt og nationalt af arbejdsmarkedets parter, offentlige institutioner og politikere. Der er ikke længere brug for at gode velmenende mennesker i store hjælpeorganisationer fortæller hvad de stakkels etniske minoriteter har brug for. Nydanskerne kan selv og jeg tror, at de fleste gerne vil selv.
Kompromisforslag.
Der kan være brug for MS, hvis integrationsproblematikker og migrationsstrømme betragtes i et globalt perspektiv. I samarbejde med fagforeninger kunne MS arbejde for sikring af basale rettigheder for de stadig flere mennesker, der som globale daglejere må drage kloden rundt for at tjene til dagen og vejen. Hvilke rettigheder nyder eksempelvis immigranter i lande med svagt udviklede statsdannelser? Tilbydes et otium i værtslandet, og respekteres immigranternes kultur i så fald?
Netop her har mange nydanskere noget værdifuldt at tilbyde, fordi de kan opleve problemstillingerne fra flere sider. Samtidig er det vigtigt at integrere flere nydanskere til øvrige politiske arenaer i de kommende år, så vi kommer bort fra den ufrugtbare fokusering på nationalisme kontra etnocentrisme.
Øvrige oplysninger:
Diverse aktivistaktiviteter i perioden 1991-2000.
Medlem af repræsentantskabet 1993-2002.

Nr. 5
Maiken Claudi Lassen

Genopstiller.
MS er udvikling – ud med fattigdom og uvidenhed, ind med indflydelse til alle; MS er dialog – derfor er personelbistand og udveksling essentiel.
Det er det, vi er gode til og har gjort i mange år. Vi skal blive bedre til at fortælle verden det, og vi skal være til stede i Syd, hvor der er mest brug for os.
Hurra for alle de nye medlemmer, nu skal vi huske at holde på dem. Vi har snakket længe nok om folkelig forankring, lad os få åbnet for stemmer og involvering i hele landet.

Øvrige oplysninger:
I 2003 blev jeg valgt ind i styrelsen. Jeg har været forkvinde for MSiNord og siddet i forretningsudvalget, i dag sidder jeg desuden i Programudvalget. Jeg begyndte i MS som arbejdslejrleder i 1997. Det bliver man afhængig af, så jeg var i flere år aktiv ifm. ledertræningsseminaret – og i Region Fyn, hvor jeg var medlem af Regionsrådet.
Jeg arbejder med rekruttering, er gift med en MSer og i skrivende stund dækkes min gravide mave af en t-shirt med ordene “Her udvider MS”.

Nr. 6
Bent Nicolajsen

MS skal udnytte forandringens vinde og bygge “vindmøller”. Der er nok, der bygger læhegn – dem om det!

Øvrige oplysninger:
Medlem af styrelsen fra 1997-2005
Formand for MS fra 2001-2004
Udviklingsarbejder, MS Uganda, 1994-1996

Nr. 7 
Claus Olsen

MS-deltagelsen i det arabiske initiativ kræver en klar stillingtagen til konflikten mellem palæstinenserne og Israel. En sådan stillingtagen må bygge på en erkendelse af at det er Israels besættelse af Palæstina og fordrivelsen af en stor del af det palæstinensiske folk, der er den væsentlige forhindring for fred i regionen. MS må kræve en fuldstændig tilbagetrækning af Israels militær, bosættelse og anden israelsk tilstedeværelse i de besatte områder samt en israelsk anerkendelse og efterlevelse af alle FNs resolutioner.

Øvrige oplysninger:
Har boet 8 år i Afrika (Kenya og Uganda) og har herigennem kendskab til MS og MSiS programmet

Nr. 8
Niels Stockmarr

En fredeligere og mere retfærdig verden forudsætter en løsning på konflikterne i Mellemøsten. En løsning på konflikterne i Mellemøsten kan ikke ske uden en fred mellem palæstinensere og israelere. En fredslutning her bør tage udgangspunkt i opfyldelsen af FNs resolutioner. Og det er Israel, der skal tage initiativ til opfyldelsen af FNs resolutioner.
En sådan retfærdig fred forudsætter et voldsomt pres på Israel, som ikke kan ske uden et tilsvarende pres på USA. Derfor bør den danske regering presses til at tage spørgsmålet op internationalt med en klar og entydig udmelding om, at det er Israel, der er besætter, og palæstinenserne, der er de besatte, og at freden derfor må tage udgangspunkt i, at det er Israel, der skal tage de indledende skridt til at opfylde sine internationale forpligtigelser. Parterne er ikke lige gode om det!
Indtil dette er sket, er der en stor politisk oplysningsopgave, og der er et stort hjælpearbejde at udføre i forhold til det palæstinensiske folk, hvad enten de er bosat i Israel, i de besatte områder, i andre arabiske stater eller andre steder i verden, herunder i Danmark. Her bør MS være mere synlig end hidtil.

Nr. 9
Kaj Lund Sørensen

Genopstiller.
Der er større behov end nogensinde for et humanistisk MS med fokus på det grundlæggende: international solidaritet og mellemfolkeligt samvirke.

Jeg interesserer mig særligt for, hvordan rige landes handels- og landbrugspolitik påvirker fødevareproduktion i u-lande, dels er jeg optaget af, hvordan økologiske dyrkningsmetoder kan øge fødevaresikkerheden i fattige lande.

Jeg vil gerne være med til at arbejde for at fastholde politisk pres på løsninger af de globale miljøproblemer, øge opmærksomheden på vilkårene i Afrika og styrke fattigdomsorienteret udviklingsbistand og opbygning af ligeværdige partnerskaber.

Øvrige oplysninger:
Medlem af MS siden 1978.
Udviklingsarbejder, leder af landbrugsskole i Zambia 1986–1988.
Har siden efteråret 2002 bidraget til Stop Handelsrøveriet med bl.a.
artikler og foredrag. Jeg er 47 år. Har tidligere bl.a. arbejdet som økologikonsulent og underviser i dag på Den Økologiske Landbrugsskole på Kalø.
Se evt. www.kajlund.dk 

Nr. 10
Michael Øllgaard

MS bør fortsætte med at være en åben og professionel forening, der skaber debat om integrationspolitik, globalisering og bistandspolitik. Jeg er nepalesisk gift, så integrationspolitikken har jeg regelmæssigt at gøre med. Der skal være frihed og ret til at bo med sin familie i Danmark – under ansvar – hvis det er det, man vil.
Vi skal debattere globaliseringen og følgerne for vores eget landbrug og industri. Vi skal tænke på, at en af årsagerne til vores velstand har været stærke toldmure op i gennem forrige århundrede. Det er noget, man i dag ikke vil tillade udviklingslandene at oprette, så deres landbrug og industri kunne vokse til noget stort.
Den danske bistand skal ikke skæres ned, men tilbage til 1 pct. af BNI.
Udviklingen i u-landene skal bestemmes af lokalbefolkningen. Vi skal hjælpe med rådgivning, træning og med investeringer, men vi skal ikke finansiere driften. Udviklingen skal være bæredygtig på langt sigt og komme alle i lokalsamfundet til gode. Den erfaringsudbytning mellem u-landene og vores del af verden, der bliver mulig gennem arbejdet som u-landsfrivilling (DWer), er meget værdifuld og varer ved hele livet.
Derfor skal blandt de andre udvekslingsmuligheder, arbejdet som MS frivillig for en længere periode udbygges. Bæredygtig udvikling på landet i form af jordforbedring, erosionsbeskyttelse og sikring af skovområder er yderst vigtig for at forbedre ernæringen og fødevare-forsyningen, modvirke fattigdom og urbanisering samt for brænde og tømmerproduktionen. MS bør også i fremtiden støtte grønne projekter med fokus på mennesker!

Øvrige oplysninger:
MS-frivillig Mozambique 1989-1994
PC-Sekretær 2 år 1992-94
Gennemført adskillige Danida finansierede konferencer for DWer i naturressourceforvaltningsprogrammet i Nepal 1995-2002
Aktiv i Nepal-i-Krise netværket 2004
Forstkandidat, 50 år ung, gift, en søn på 3 og en datter på 25. Jeg er nu iværksætter og søger efter en rigtig interessant opgave indenfor udviklingssamarbejdet!

Nr. 11
Knud Erik Asak

Jeg genopstiller som medlem af repræsentantskabet, fordi MS-arbejdet i disse tider skal tilskyndes endnu mere. De store konflikter i verden har pt. lagt et slør over den grundlæggende støtte og dialog om en ansvarlig udvikling for de fattige lande. Partnerskabstanken, informationsarbejdet skal styrkes. Der skal skabes nye visioner i MS, så den nye generation også kan komme med på banen og tage sit ansvar.

Øvrige oplysninger:
Ankerperson i MS-Djurslandsgruppen
MS frivillig 1979-81 i Tanzania
MS frivillig 1987-90 i Nepal
Bangladesh 1982-86
Arbejder til daglig på Grenå Produktionsskoles Internationale værksted.
Her indsamler, renoverer og sender vi udstyr til Afrika.

Nr. 12
Mads Feer

Det er efterhånden et par år siden, jeg startede med at være aktiv i MS-handelsgruppen. I dette forum har jeg deltaget i meget, bl.a. et WTO topmøde i Cancun, diverse happenings, lærerige diskussioner med gymnasieelever vedrørende handelsproblematikker ved vores mange besøg på landets gymnasier, m.m. Nu er det på tide, at jeg går videre i MS, da jeg gerne vil have indflydelse på de prioriteringer og indsatsområder, MS skal have fremover. Til daglig studerer jeg Agricultural Development på KVL og har en Bachelorgrad i jordbrugsøkonomi fra samme sted.
Jeg mener, at fattigdommen bedst bekæmpes hvor den findes: ude på landet; derfor ser jeg, at udviklingen bør ske ved landdistriktsudvikling, og ikke mindst udvikling af landbruget. Udover det ser jeg handel som et åbenlyst redskab til at løfte u-landene ud af fattigdom, derfor vil handel forsat have høj prioritet i det arbejde, jeg selv vil beskæftige mig med; og jeg mener også, at MS bør gøre en aktiv indsats for denne sag.

Nr. 13
Mette Juel Madsen

Jeg vil gerne arbejde for, at MS får formuleret en holdning til Israel- og Palæstina-konflikten, således at MS kan bidrage til debatten herom. Jeg ser gerne, at MS støtter de kræfter – på alle sider af konflikter – der arbejder for en fredelig og retfærdighed, håndtering af konflikten. Med MS-involvering i det Arabiske Initiativ mener jeg, at netop denne konflikt er vigtig at forholde sig til. Jeg mener endvidere, at det er vigtigt, at MS fortsat prioriterer udvekslingsområdet.

Øvrige oplysninger:
Jeg har været på workcamp, været workcampleder og været med til at arrangere ledertræningsseminar for kommende lejrledere. Desuden har jeg siddet i udvekslingsudvalget, været med i repræsentantskabet i flere år og er nuværende repræsentant for MS i Palæstina-netværket.
Jeg er 25 år og læser antropologi på Københavns Universitet. Jeg har tidligere arbejdet på Dialogprojektet Crossing Borders for unge israelere, palæstinensere og jordanere og er nu ansat i Det Kriminalpræventive Råd til at assistere i evalueringen af et projekt om konfliktmægling for 12-15 årige.

Nr. 14
Niels Chr. Nielsen

I dagens Danmark er der brug for en organisation, som giver deres medlemmer mulighed for deltagelse og handling i forhold til at løse nogle af de problemer, som er påtrængende både her i landet og resten af verden. 
I samarbejdslandene er det især arbejdet med styrkelsen af den demokratiske udvikling og opbyggelse af retssamfund, som bør have høj prioritet

Desuden mener jeg, at de bedste midler mod terror på langt sigt er en mere fair samhandel, mellemfolkelig forståelse og udvikling.

Øvrige oplysninger:
Jeg er landmand og driver et landbrug ved Ringkøbing Fjord.
Jeg var udsendt som frivillig til henholdsvis Tanzania og Zambia i sammenlagt 6 år. Der arbejdede jeg hovedsageligt med flygtninge og uddannelse indenfor jordbrug.
Efterfølgende har jeg bl.a. siddet i styrelsen for MS.

Nr. 15
Kjeld Silkjær

Jeg synes, MS skal undgå at sprede sig over for mange emner og kun arbejde med det, de er gode til. Bl.a. er det interkulturelle samarbejde og undervisningsprojekter vigtige. Jeg er enig i MS-hovedsynspunkterne. Desuden mener jeg også, at uden det personlige møde mellem mennesker, her partnere og dwere, ville det være svært at opnå den kvalitet, der så ofte beskrives.
Angående undervisning mener jeg, at MS altid må have det som tema i sit program. Det kan være undervisning på alle niveauer.

Øvrige oplysninger:
Jeg har været dwer tre gange i Tanzania. 1986-89, 1991-94 og 2001-2005.
Under mit seneste ophold  har jeg været valgt til PAB tre gange. Jeg er nu KG-medlem for Tanzania.
Jeg er 62 år og er lige kommet hjem fra Tanzania og gået på efterløn. Har været seminarielærer ved Århus Dag- og Aftenseminarium i 38 år. Jer er klar til at fortsætte for og med MS!

Nr. 16
Marianne Victor Hansen

MS er inde i en spændende udvikling, hvor jeg går ind for at holde fast i en skarp udviklingspolitisk, kritisk og konstruktiv profil, hvor MS fortsat spiller rollen som de svagestes advokat og vagthund både internationalt og i Danmark.

Øvrige oplysninger: Jeg er ret nyt medlem af MS, men har arbejdet mange år for Ibis særligt med Latinamerika og oprindelige folks rettigheder. 

Nr. 17
Matthew Frandsen

Første gang er måske lykkens gang?

MS er nødt til at være en mere synlig politisk aktør, når det gælder u-landsforhold og minoriteters situation.
Der er ikke andre organisationer i Danmark, der har den samme folkelige forankring som MS på disse områder, så her må vi altså ikke frygte 15 års partiets magt, som DF også kaldes.

Øvrige oplysninger:
Jeg har været medlem af MS siden år 2000. Min første aktivitet var at tage til Tanzania med MS på studietur, derefter var jeg medarrangør af en arbejdslejr i Odense og har siddet i forretningsudvalget i MS-København et enkelt år.
Jeg er 26 år og læser til dagligt folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet. Min store interesse er musik, og jeg holder meget af at spille klaver og at synge noget så gammeldags som viser – specielt Svantes.
Jeg blev i oktober valgt som pressemedarbejder for Christian Friis Bach gennem Radikal Ungdom, hvor jeg er medlem.

Nr. 18
Ejnar Søndergård

Genopstiller
Der er behov for en bredere dansk debat om og engagement i:
– en mere retfærdig global fordeling af ressourcerne gennem handel og finansiel støtte.
– sikre at alle i Danmark vil få gavn af globaliseringen.
– udvikling af et frugtbart og produktivt multikulturelt samfund, herunder at indvandrere og flygtninge sikres uddannelse, arbejde og lige betingelser med andre borgere Derudover finder jeg, at MS i de senere år har mistet en del af sit brede folkelige grundlag, hvorfor det skal genopbygges. Et vigtigt element heri er at tilbyde konkrete og praktiske opgaver til de forskellige befolkningsgrupper i MS-arbejdet.

Øvrige oplysninger:
Tidligere medlemssekretær, udviklingsarbejder i Botswana og MS-styrelsesmedlem.
For nuværende aktivist i Sydvestjylland.
Gennem mit arbejde på Esbjerg Daghøjskole har jeg glæden og fornøjelsen ved i et samarbejde med flygtninge og indvandrere, kursister og kollegaer:
– at sikre nydanskerne arbejde, uddannelse samt kendskab til, erfaring med og engagement i det danske samfund.
– at opleve, diskutere og finde konkrete løsninger på de opgaver, der følger med opbygningen af et multikulturelt samfund.

Nr. 19
Lene Broksø Olsen

Min indgang til MS har primært været mit arbejde som udviklingsarbejder i Nepal. Dog har jeg som aktivist og medlem af KG fundet en indgang til MS i Danmark også. Jeg har gennem mine snart 5 år med MS ude og hjemme dannet mig mange meninger om, hvilken organisation jeg ønsker, MS skal være. I korte træk mener jeg
– at MS skal være synlig i den politiske debat, der vedrører udviklingsbistand, demokrati og folks rettigheder
– at vi i MS bør finde en ny mening med at være en medlemsorganisation
– og at MS fungerer som synlig aktør i programlandene.
For mig er det vigtigt, at MS værner om sin identitet som en værdibaseret udviklingsorganisation og holder fast i demokrati og folks rettigheder som kernen i udviklingsarbejdet – også når kongen mener noget andet!

Øvrige oplysninger:
Tidl. udviklingsarbejder i Nepal og medlem af KG

Nr. 20
Marianne Holst

Jeg vil gøre mit for, at de pæne MS-ord om gender i højere grad bliver til virkelighed.

Øvrige oplysninger:
Informationsmedarbejder i MS Mozambique 2001–2004

Nr. 21
Sille Stidsen

MS er noget helt særligt i det danske organisationslandskab, fordi alle har en fætter, nabo eller kollega, som “engang har været udsendt med MS”. Alle har hørt om MS. Rigtig mange sympatiserer med os, selv om de måske ikke lige fik reageret på annoncen i Politiken i julen og meldt sig ind. Det er derfor, vi er stærke, selvom vi har fået så mange hug de sidste år. Den position skal vi bruge til at råbe højere og højere, for der er jo så meget at råbe om, og jeg er sikker på, at mange gerne vil være med.
Vi skal i de kommende år prioritere alle mulige former for freds- og solidaritetsarbejde højt. Det har verden brug for. Og det har danskerne brug for. Den godt gennemprøvede metode med at lade mennesker fra syd og nord og øst og vest møde hinanden og sammen engagere sig i meningsfulde projekter er stadig et stærkt redskab til at gøre verden lidt mere rummelig. For mig er det vigtigt, at MS fortsat:
– støtter organisationer i Syd, som laver stærkt græsrodsarbejde, der gør en forskel – vi skal være kritiske i vores valg af partnere og finde dem, der tør og vil tale blander sig i debatten om rummeligheden i vores eget samfund – det er vi simpelthen nødt til!
– lægger pres på vores regering, så u-landsbistanden igen bliver anstændig, og Danmark viser et internationalt engagement, vi kan være bekendt

Øvrige oplysninger:
Udviklingsarbejder i MS Nepal 2001-2002
Medlem af KG 2002-3
Involveret i “søndagsklubben” 2003-4
Arbejder til dagligt i IWGIA 

Nr. 22
Helle Vibeke Hansen

Jeg vil arbejde for, at MS-arbejdet tager udgangspunkt i MSIS, hvor samarbejdet mellem partnerorganisationer og udsendte DWere fra både Syd og Nord bliver det centrale og profileres. Derudover vil jeg arbejde for, at den samlede DW-gruppe får en observatørpost i Styrelsen, som den største medarbejdergruppe i MS, og for at gøre opmærksom på MSIS fokuset.

Øvrige oplysninger:
KG/DWR sekretær 2004-
Medlem af arbejdsgruppen for fremtidens personel bistand 2004. KG Medlem 2003-2005 Medlem af MSIS 2003-2004, DW i Zambia 2001-2003. DW Repræsentant i Zambia og deltog i konsultationerne 2002.

Nr. 23
Ellen Nyman

MS er en stor organisation, som favner bredt i sine projekter og aktiviteter, jeg vil gerne bidrage til en frugtbar diskussion af MS-prioriteringerne.

Øvrige oplysninger:
Jeg har ikke en lang historie i MS. Min indgang til MS har primært været igennem minoritetsarbejdet.

Jeg er født i Eritrea i 1971 og vokset op i Sverige. Jeg er uddannet skuespiller fra Aarhus Teater og arbejder i dag med teater, film, tv og performance. Jeg har bl.a. medvirket i filmene Pizza King og En kort, en lang. Desuden har jeg medvirket i Tv-serien Forsvar på TV2.

Jeg er initiativtager til et politisk projekt “Spacecampaign”, der bl.a.
går imod mediernes fremstilling af etniske minoriteter. Projektet omfatter plakater, klistermærker og T-shirts samt forskellige aktiviteter som f.eks. foredrag, spam-mail og politiske aktioner. Desuden holder jeg foredrag og deltager i debatprogrammer om politiske emner.

Jeg har undervist på Kunstakademiet og været bestyrelsesmedlem for Kulturministeriets Udviklingsfond

Nr. 24
Tue Magnussen

Jeg genopstiller til repræsentantskabet for at være med til at fortsætte en kritisk linie i MS-arbejdet vendt mod den stigende nyliberalisme og til fordel for at fastholde en mere solidarisk u-landsprofilering. Det gælder såvel i realiseringen af principprogram som i MS stillingtagen til EU og internationale konflikter.

Det er vigtigt, at MS stærkere markerer sin modstand mod nedskæringerne på u-landsområdet og stramningerne på udlændingeområdet samtidig med, at MS bør markere en krigsmodstand og i stedet arbejde for en dansk udenrigspolitik til fremme af fred, menneskerettigheder og mellemfolkelig forståelse. MS bør tillige mere aktivt bakke op i modstanden mod den fortsatte israelske besættelse af Palæstina. Gennem en fortsat forstærket profilering udadtil skal MS fastholde sin position som en af de ledende u-landsorganisationer i Danmark, herunder en partipolitisk uafhængig oplysnings- og fortalervirksomhed, der kan imødegå tendens til såvel pression, censur og selvcensur.

Øvrige oplysninger:
Mangeårigt medlem af repræsentantskabet
Jeg er uddannet cand.mag. og har 1983-99 undervist på – især – RUC.
Arbejder nu som kommunikationskoordinator på Rehabiliterings- og Forskningscentret for Torturofre (RCT), i København.

Nr. 25
Michael Irving Jensen

Øget engagement i Mellemøsten.

Øvrige oplysninger:
Tidl. Mellemøstforsker ved Københavns Universitet plus dansk Institut for Internationale Studier.
Pt. Projektleder, Images of the Middle East, Center for Kultursamarbejde med Udviklingslandende (CKU).

Nr. 26
Berit Asmussen

Genopstiller – var nødt til at træde ud p.g.a. ansættelse sidst…

Den nye formulering af vision/mission har kun hjulpet lidt på fokuseringen, og der er stadig et stort behov for at få kommunikeret budskabet ud, så almindelige mennesker kan forstå det – og føler, at de har en rolle at spille.
MS er på vej til at hænge bedre sammen. Men der er stadig for langt imellem den politiske del af MS og de ansatte, der skal gennemføre en stor del af arbejdet i praksis. Det betyder bl.a., at vi alt for ofte reagerer for langsomt og for forsigtigt til, at det overhovedet høres, at den gamle dame har rømmet sig.

Øvrige oplysninger 
Har arbejdet i sekretariatet i 5 år. Først som politikmedarbejder, så som projektleder i 92-gruppen og sidst som fundraiser. Er nu på vej videre og kan dermed endelig få lov til at sige noget ved et repræsentantsskabsmøde.
Har boet og arbejdet i Malawi i mere end 3 år. Kommer ofte til især Østafrika – og har tætte arbejdsmæssige relationer til en stor del af de Europæiske udviklingsorganisationer og miljøorganisationer og -netværk.

Nr. 27
Tine Ellitsgaard Gottschau

Jeg har været et halvt år i Guatemala gennem MS, hvor jeg arbejdede frivilligt i 3 måneder. 
Jeg kom hjem fyldt med en masse oplevelser med mellemfolkeligt samvirke på tværs af alder, traditioner, tankegang og sprog, med kulturmøde og med en stor interesse i, at formidle og arbejde videre med det, jeg har erfaret.

Efter min hjemkomst i juni, besluttede jeg mig for at ”lære MS bedre at kende” – jeg har siden engageret mig i en aktivistgruppe, som skal arbejde med forberedelsen af dem, som tager på u-landsophold med MS. Vi vil bl.a. gerne give de unge en god fornemmelse af MS-værdierne, inden de rejser ud, så vejen til frivilligt arbejde og engagement, når de kommer hjem igen, bliver lettere. 
Vi arbejder på at få en god kommunikation mellem sekretariat og aktivister. 

Jeg er 20 år gammel og lige nu i gang med at supplere min sproglige studentereksamen fra 2003. Jeg går og overvejer, hvad jeg skal læse og svinger imellem medicin, samfundsfaglig basis på RUC og antropologi. 

Jeg er kort sagt en af de unge, aktive frivillige i MS, og jeg ser repræsentantskabet som en mulighed for at blive hørt og for at lære mere. 

Nr. 28
Gunvor Auken

Jeg er 63 år og er pga. alder netop blevet pensioneret som socialrådgiver i Specialarbejderforbundet (Siden 1.1.2005 3F – Fagligt Fælles Forbund). Her har jeg arbejdet i 24 år med:
– Social-, arbejdsmarkeds- og beskæftigelseslovgivning i enkeltsager, kritik af lovenes administration og ny lovgivning
– Konkret samarbejde med arbejdspladser, fagforeninger, arbejdsmarkedets parter, kommuner, ministerier og forskningsinstitutioner. Samarbejdet har også omfattet projekter til samfundsmæssig nytænkning med vægt på arbejdsforhold.
– Udvikling af politikker og metoder til fremme af virksomhedernes sociale ansvar og det rummelige arbejdsmarked med bl.a. vægt på integration af etniske minoriteter og indførelse af mentorordninger. Det har indebåret dannelse af lokale sociale partnerskaber og netværk.
Jeg arbejder fortsat i projektet “Ledelse i fællesskab – tillidsvalgtes fornyende rolle”, som implementerer nye ledelses-, ansvars-, organisations- og kvalifikationsformer på en række offentlige og private arbejdspladser. Vi lægger også vægt på social ansvarlighed og rummelighed. Min opgave består primært i mangeartet formidling.
Jeg er medlem af bestyrelsen på Kofoeds Skole og i Kristeligt Studenter-settlement på Vesterbro. Begge steder arbejder jeg ikke mindst med integration af etniske minoriteter med særlige vanskeligheder.
Jeg har tidligere i 10 år været medlem af Danske Flygtningehjælps Kultur- og Fritidsbestyrelse. Det kom bl.a. af mit engagement i hjælp til sydafrikanske kvinder i årene op til apartheidens afskaffelse. Jeg besøgte i den anledning Sydafrika 3 gange. 
Jeg har været viceborgmester på Frederiksberg og kommunalpolitisk medlem af bestyrelsen for to almene boligselskaber.

Nr. 29
Anne Grete Holmsgaard

Jeg finder det afgørende med en stærk folkelig forståelse for og opbakning til bistandsarbejdet. Både for at få genskabt en højprofileret dansk bistandspolitik og for at understøtte Nord-Syd og Syd-Syd dialogen. Det handler naturligvis om flere bistandsmidler, men ikke kun. Det handler også om tydelige politiske signaler og om folkelig forståelse for, at vi har et medansvar for, at verdens fattigste får fod under eget bord, rent vand, demokrati, stærke NGOer osv. Jeg har stor respekt for MS og lyst til at bidrage til den videre udvikling og forankring af organisationen.

Øvrige oplysninger:
Medlem af Folketingets Udenrigsudvalg. Mange års politisk erfaring. Godt kendskab til MS og mange af de andre NGOer – og til især afrikanske forhold.

Nr. 30 
Emil Nielsen

Min indfaldsvinkel til MS er udviklingsprogrammet, hvor jeg som aktivist har mit virke, og det er samtidig herfra, jeg har mit primære kendskab til MS. Den største udfordring for MS – set i lyset af den nutidige politiske situation – er igen at få sat udviklingsproblematikken og den tredje verden på den politiske dagsorden. En kamp der skal tages på alle planer.
Udviklingsprogrammet bidrager i høj grad til dette, hvorfor dette også udgør en del af MS, som vi bliver nødt til at prioritere.
MS er en stor organisation, som arbejder indenfor mange områder. Desværre medfører det, at MS er en lidt ugennemskuelig størrelse, hvor det nogle gange kan være svært at se sammenhængen mellem de forskellige områder, MS favner om. Jeg ved, at vi er en del – især nyere medlemmer – som gerne så, at MS blev lidt mere gennemsigtig. Et punkt vi bliver nødt til at arbejde hen imod, hvis vi som organisation vil blive ved med at forny os.

Øvrige oplysninger:
Jeg var i foråret 2004 i Guatemala med MS og har efter hjemkomst været aktiv i en aktivistgruppe tilknyttet MS-udvekslingsprogrammet, hvor jeg bl.a. har været med til at arrangere forberedelsesseminar for kommende u-landsopholdsdeltagere. I vores gruppe arbejder vi aktivt for at opnå indflydelse på MS udviklingsprogram og skabe bedre dialog mellem sekretariatet og aktivister.

Jeg er som 21-årig en af de unge aktivister i MS, som er blevet aktiv efter at have været på u-landsophold med MS. Jeg har i MS fået mulighed for at arbejde med de oplevelser og erfaringer, som jeg der har gjort mig, og samtidig fundet mulighed for at lære en masse om organisationsarbejde, u-landsproblematik mv.
Frem til maj er jeg elev på Krogerup Højskole, hvorefter jeg skal læse samfundsvidenskabelig basisuddannelse på RUC.

Nr. 31
Bent Christensen

Mellemfolkeligt Samvirkes rolle som en organisation, der arbejder langsigtet med udviklingsspørgsmål, skal fastholdes og udbygges i en situation, hvor den danske regering netop bidrager til at undergrave denne indsats. Dette arbejde vil jeg gerne støtte.

Øvrige oplysninger:
Medlem af Repræsentantskabet for de kollektive medlemmer 1981 og 1983-2003. Næstformand for MS 1984-1991 og 2001-02. Medlem af Styrelsen 1983-2003.

Nr. 32
Emilio Hellmers

Endelig ser det ud, at vi kommer ud af den krise, som blev fremkaldt af en ny regeringspolitik og et faldende medlemstal. MS har en succesrig politik pga. en dygtig administration og stærk medlemsindflydelse. Jeg stiller op til repræsentantskabet, fordi jeg ønsker at styrke denne medlemsindflydelse, som efter min mening er en af de vigtigste MS-værdier, og fordi jeg kan bidrage med nye input i diskussionen om MS udvikling og dens nye udfordringer i de kommende år. 

Øvrige oplysninger:
– MS Århus lokalforening / MS Århus regionsråd /
– MS udvekslingsudvalg / FU (Hovedstadens område)

Nr. 33
Laura Zurita

Jeg ønsker et MS, hvor det er medlemmer, der tegner foreningen. Der er mange gode kræfter i foreningen, der skal udnyttes.

Øvrige oplysninger:
Kooperant i Mellemamerika
Medlem af KG
Medlem af styrelsen i fire år
Medlem af Regionsrådet i Nordjylland

Nr. 34
Anne Sørensen

MS bør i sit arbejde i højere grad end nu levere kritiske indspark i den danske u-landsbistand. MS bør være mere synlig. MS skal og kan med en mere græsrodsorienteret og fattigdomsorienteret tilgang repræsentere et supplement og alternativ til den bilaterale “regering til regering bistand”. De fattigste målgrupper kan lettere nås gennem NGO-aktiviteter end gennem statslig bistand, men der er “scaling up” problemer. MS-rollen som agenda setting og kritisk modspiller til Danida/regeringsbistanden bør skærpes, og afhængigheden af Danida mindskes. MS gender profil bør skærpes og operationaliseres i konkrete tiltag.

Øvrige oplysninger:
Jeg har deltaget i møder organiseret af MS og har på afstand fulgt udviklingen i MS, haft kontakt med MS i de udviklingslande, hvor jeg har arbejdet som forsker og Danida-rådgiver (Kenya (1 år som forsker) og Uganda (7 år som Danida rådgiver i Kvindeministeriet)), men ikke været aktiv medlem af nogen grupper og ikke været udstationeret som frivillig.
Jeg har igennem de sidste 25 år arbejdet med udviklingsspørgsmål især i Afrika som forsker og Danida-rådgiver. I DK har jeg været aktiv i KULU, CASA (bestyrelsen) og Foreningen af Aktive Udvikingsforskere (FAU).
Siden 1998 har jeg været koordinator af et Danida-støttet netværk for jordbrugsrelateret u-landsforskning i Danmark: www.netard.dk 

Nr. 35
Maiken Brondum Ravn

Jeg er lige nu i Mexico og mener, at vi i MS skal arbejde videre med de ting, som blev vedtaget på sidste repræsentantskab, og så er jeg en af dem, som har mine rødder i MS-udvekslingsprogrammet.

Øvrige oplysninger 
Workcamp i Grækenland og Mexico
Leder to gange i DK, ledertræningsseminargruppen

Nr. 36
Tina Nielsen

MS spiller en vigtig rolle i en verden, der bliver stadigt mere polariseret. Det er helt afgørende, at MS fortsætter sit fokus på fattigdomsbekæmpelse og den langsigtede u-landsbistand, særligt i disse år, hvor den internationale u-landsbistand bliver kraftigt beskåret. Ved at fastholde fokus på mangfoldighed og interkulturelt samarbejde understreger MS – både i en dansk og international kontekst – behovet for samarbejde og dialog mellem mennesker. Dette er ikke mindst vigtigt i en tid med mange brudflader og potentielle konflikter mellem mennesker. Uddannelse, oplysning og internationalt samarbejde er således indsatsområder, MS i fremtiden må styrke og videreudvikle.

Øvrige oplysninger:
Jeg har været aktiv i Mellemfolkeligt Samvirke siden 1998, hvor jeg var i praktik på MS-landekontoret i Kenya. Efterfølgende har jeg været involveret i aktivistarbejde, senest “Stop handelsrøveriet”, og har også som ressourceperson i MS i Syd udvalget gennem to år bidraget til det mere politiske og organisatoriske arbejde i MS.
Jeg er uddannet cand. mag og arbejder med integration og undervisning.

Nr. 37
Flemming Carlsen

Jeg har i mange år været passivt medlem af MS, men har været storforbruger af MS-oplysningstilbud og føler mig rimeligt orienteret om MS-aktiviteterne ude i den store verden og herhjemme i andedammen.
Jeg har rejst meget (og også besøgt diverse MS-projekter) og har i perioder opholdt mig længere tid mange forskellige steder i verden. Mine observationer fortæller mig, at den moderne globalisering fremmer urbanisering og tvinger befolkningerne til at friste tilværelsen i den uformelle sektor, hvor rettigheder og muligheder for organisering er frataget dem.

Jeg tror, at denne sociale ændring i mange 3. verdens lande også kommer til at påvirke det fremtidige MS-arbejde. Den diskussion vil jeg gerne bidrage til.

Øvrige oplysninger: 
– Aktiv i mange forskellige hjørner af dansk fagbevægelse.
– Har især undervist/informeret tillidsrepræsentanter om internationale forhold med vægt på arbejdsforhold og organisering. 
– Medvirket i utallige græsrodsaktiviteter til fordel for international solidaritet.
– Skrevet og udviklet undervisningsmaterialer til brug i arbejderbevægelsens internationale arbejde. 

Nr. 38
Niels Johan Juhl-Nielsen

Fattigdomsbekæmpelse. Global bæredygtig ansvarlighed. Styrkelse af det globale civilsamfund. Det er nogen af de fokuspunkter, jeg har for mit arbejde som MS-aktivist, og som får mig til at stille op til MS-repræsentantskabet.

Øvrige oplysninger:
I 2003 deltog jeg som MS-aktivist i WTO-ministermødet i Cancun. Jeg har i godt to år været med i Handelsrøveri-kampagnen og der været med til “at sætte skibe i søen”. Jeg deltog for 20 danske miljø- og udviklingsorganisationer i World Social Forum i Porto Alegre den 26-31 januar 2005. Og selvfølgelig havde jeg MS-passet med i baglommen.
Networking sammen med vore medlemsorganisationer tror jeg, MS skal gøre meget mere ud af. Og så skal vi udvikle eller integrere boghandel, bibliotek, forlagsvirksomhed meget mere i vore samlede aktiviteter. Nu har vi cafeen “Europa”. Måske skulle vi etablere egen cafe med f.eks. navnet “Global ansvarlighed”.

Nr. 39
Elisabeth Geday

Jeg har interesseret mig for udviklingspolitik i mere end 15 år og har for ca. ti år siden siddet i Rådet for International Udviklingsbistand i en treårig periode som repræsentant for Radikal Ungdom. 
Siden har jeg fulgt den danske udviklingspolitik løbende, bl.a. som medlem af Det Radikale Venstres internationale udvalg og hovedbestyrelse. Siden den borgerlige regering trådte til i 2001, er der sket et afgørende brud med den hidtidige udviklingspolitik. Der har tidligere været bred politisk enighed om, at Danmark sammen med de øvrige skandinaviske lande skulle stille sig i forreste række for at vise det internationale samfund vejen til større solidaritet med den tredje verden.
Den enighed er nu brudt. Udviklingspolitikken er blevet en del af den daglige politiske kamp, hvor det er legitimt at tage penge fra verdens fattigste for at finansiere det danske sundhedsvæsen. Det er blevet vigtigere for den danske regering, at de er enige i de politiske aspekter af de udviklingsprojekter, der sættes i gang, end i om projekterne skaber udvikling i den tredje verden. Mangfoldighed i bistandsarbejde er ikke længere en værdi, hvis det ikke lige er en mangfoldighed, som regeringen er enig i. Det så jeg gerne anderledes. 
Jeg håber, at det engagement og den offervilje, som danskerne har lagt for dagen i forhold til flodbølgen i Asien, vil smitte af på deres engagement i udviklingsbistand generelt, og at der derigennem lægges pres på danske politikere. Mit politiske ønske er, at udviklingsbistanden bringes tilbage til en procent af vores BNI, men også at kravene til folkelig forankring, kvalitet og fokusering i udviklingsarbejdet fastholdes.

Øvrige oplysninger:
Jeg er 39 år, cand.scient.pol. og arbejder som kommunikationsrådgiver i konsulentvirksomheden Advice A/S. Jeg bor i Virum, er gift og har tre børn. Jeg er opstillet til Folketinget i Københavns Amt for Det Radikale Venstre i Lyngbykredsen.

Nr. 40
Jakob Stoumann Jensen

MS skal forny sig endnu mere. Vi er godt i gang, men kan tænke endnu mere visionært og progressivt. Samtidigt synes jeg, at det er utroligt vigtigt, at vi bevarer den mellemfolkelige tradition, som jeg ser som en af de absolutte MS-kerneværdier. En af mine store interesser er “frivillighed”, som jeg mener er en af nøglerne til mellemfolkelighed såvel som folkelig forankring. Hvordan kan vi få flere til at blive aktive i MS, og hvordan kan frivilliges ressourcer udnyttes bedre, er spørgsmål, jeg gerne vil arbejde med.

Øvrige oplysninger:
Militærnægter i Region Kbh. 99-2000
Frivillig i Solidaritet 2000, Økonomisk Globalisering, Regionsråd, Repræsentantskabet. Arbejder i øjeblikket med udveksling og forberedelsesseminar.
26 år, fra Vestsjælland nu bosat i København. Jeg læser antropologi, hvor jeg er i gang med at skrive speciale om internationale frivillige. I 2004 var jeg i Guatemala, hvor jeg fulgte en gruppe MS-frivillige i fem måneder. Desuden går jeg i øjeblikket og glæder mig til marts, hvor jeg skal være far.

Nr. 41
Mona Kanwal Sheikh

Har gennem flere år deltaget i den offentlige debat om mangfoldighed og integrationsproblematikker i relation til det danske samfund, med henblik på at øge den krydskulturelle forståelse. Jeg mener, et vigtigt element i debatten om inklusion og tolerance i forhold til især muslimer vedrører forholdet mellem religion og politik, hvilket derfor bør sættes på dagsorden i den offentlige debat. At højne oplysningsniveauet i forhold til muslimers religion, og trospraksis kræver en målrettet kampagne, der ikke bare vil gavne den nationale debat, men også skærpe vores forståelse for internationale forhold.

Øvrige oplysninger:
Kandidatstuderende ved Institut for Statskundskab, bestyrelsesmedlem af European Network against Racism (ENAR) og Dokumentations og Rådgivningscentret om racediskrimination (DRC), i øvrigt foredragsholder og freelance-skribent.

Nr. 42
Lone Johnsen

Jeg ønsker, at demokrati og menneskerettigheder skal styrkes globalt. Jeg er meget skeptisk over for de former, som den aktuelle internationale kamp mod terror antager, hvor retfærdig modstand og kamp mod besættelse og undertrykkelse kriminaliseres. I den sammenhæng har MS en stor opgave i at støtte palæstinenserne som led i en retfærdig fred i Mellemøsten

Øvrige oplysninger:
Jeg har tidligere arbejdet internationalt, især i forhold til EU, hvor jeg har arbejdet med bæredygtig udvikling/miljø. 

Nr. 43
Niels Henrik Jespersen

Jeg tror på solidaritet imellem folkeslag, og at dem, der sidder med problemerne, også er de mest kvalificerede til at løse dem.
Jeg tror på “empowerment” strategien, opbyggelsen og styrkelsen af folkelige organisationer – arbejder, kvinde, miljø, studenterforeninger og lign. – også i Danmark.
Jeg tror på fair handel, og at en international alliance af progressive og aktivistiske foreninger og enkeltpersoner kan skubbe verden i mere fredelig og retfærdig retning – både ved egne projekter, som demonstranter og endelig ved forhandlingsbordet.

Øvrige oplysninger:
24 år gammel historiestuderende og nyt medlem af MS. Tidligere fagforeningsaktivist og medlem af SiD-ungdoms bestyrelse samt tillidsmand ved De Grønne Bude.

Nr. 44
Jesper Klinte

I Syd samarbejder MS med en række hiv/aids partnerorganisationer, og kampen mod aids indgår som et element i andre partnerorganisationers arbejde.
MS-systemet bør dog være betydeligt længere fremme i skoene, når det handler om at støtte erfaringsudveksling og nytænkning på aidsområdet.

Øvrige oplysninger:
3 år som DW i Zambia (1/2001 – 12/2003)
Med i Kontaktgruppen / Med i MS Aidsgruppe / Læser p.t. en masters i international sundhed.

Nr. 45
Ida Maria Bjelke Bjarløv

Med de ændrede krav fra regeringens side er det vigtigt, at MS nu virkelig viser sig som en aktiv medlemsforening. Her tænker jeg ikke kun på de økonomiske konsekvenser, men på den styrke, kraft og idérigdom, der ligger i aktive medlemmer. Den fornyelse der skal til.
MS må derfor profilere sine styrker, vise hvilken særlig organisation den er og gemme svaghederne lidt af vejen. Bestemt også ved at være provokerende, når skidt er!

Øvrige oplysninger:
Jeg kom ind i MS for nogle år siden gennem udvekslingsprogrammet, jeg tog på workcamp i Kroatien. Siden har jeg været aktiv i MS i flere forskellige sammenhænge og på flere områder. Bl.a. i Balkangruppen og udvekslingsprogrammet. Hvor jeg i forbindelse med sidstnævnte var leder på en workcamp i Wales i sommers.
Jeg læser statskundskab på Københavns Universitet og har i nogle år, ud over MS, været aktiv i Operation Dagsværk. Der sad jeg som frivillig på sekretariatet i et halvt år, har siden lavet opfølgningsarbejde og arbejder nu på Operation Dagsværk som bogholder.

Nr. 46
Preben Møller

Tidligere frivillig i Botswana
Arbejder i Dansk Røde Kors asylafdeling som skoleleder og andre stillinger gennem 12 år

Nr. 47
Frank Hersfeldt

I disse post 9.11./ GW / Dansk Folkeparti tider, hvor snæversyn, fremmedhad og smålighed har så kronede dage, er det utroligt vigtigt, at det store flertal af os, som deler de grundlæggende humanistiske værdier, slår et slag for dem.
Hvordan kan vi være tilfredse med at have 6.000 medlemmer, når flere millioner danskere deler vores værdier?
Vi skal ikke være så bange for at markedsføre MS. Vi har nogle gode værdier og et godt “mærke”, som “sælger” virkeligt godt, hvis vi blot formår at markedsføre os selv noget bedre. Hvad er der i vejen med at “markedsføre” gode værdier – og dermed stimulere de gode, men gemte kræfter der er i samfundet – hvis det kan bidrage til at skabe en bedre verden?
Hvordan kan vi gøre vores indflydelse gældende globalt set uden at få amerikanerne med på vognen? Igennem mit aktivistarbejde i forbindelse med det arabiske initiativ kommer det frem igen og igen, at selv om USA er en del af problemet, er der ikke nogle realistiske løsninger udenom USA.
Der var trods alt 47 pct., der stemte imod GW, og hvorfor gør vi ikke noget for at skabe alliancer med de gode kræfter i USA ? (fx moveon.org bevaegelsen)

Øvrige oplysninger:
Nyt medlem og aktiv i forbindelse med “Det Arabiske Initiativ” og “Stop Handelsrøveriet”.
20 årig professionel karriere inden for international salgs-, marketing- og logistik ledelse, inklusive udstationeringer i USA, Mellemøsten og Sydeuropa for multinationale fødevarevirksomheder.

Nr. 48
Helle Løvstø Severinsen

Mine to visioner eller hovedinteresser hos MS er delt mellem en generel og en specifik udfordring. Den generelle udfordring drejer sig om fremtiden for MS. MS skal udvikle sig for at holde sig førende på udviklingsområdet. Denne udvikling er i gang, men det er vigtigt, at det bliver en “offentlig” udvikling. MS-profilen udadtil skal skærpes, og det skal være klart for enhver, hvad MS arbejder med, og hvad der er den særlige MS-styrke. Mellemfolkelighed skal tilbage på den offentlige dagsorden, muligvis i en lidt anden indpakning. 
Mit specifikke interesseområde er naturligvis international handel, WTO og landbrugsstøtte. MS er, og bør blive ved med at være, med til at sætte disse emner på den offentlige dagsorden. 

Baggrund i MS:
Jeg har været frivillig i aktivistgruppen Stop Handelsrøveriet siden november 2003, hvor jeg har været med til at lave debatarrangementer, happenings, holde foredrag mv. I oktober 2004 blev jeg ansat i en jobtræningsstilling for at kunne koordinere handelskampagnen Global Week of Action, som flere danske NGOer har valgt at gå med i, og som løber af stablen i april 2005.