Erfaren sundhedsplejerske til Burma

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Den danske sundhedsplejerske Carin Corfitz Nielsen fra Læger uden Grænser (MSF) er netop rejst til det sydlige Burma (Myanmar). Her skal hun arbejde på et af MSFs projekter, hvor befolkningen kan blive behandlet for bl.a. hiv/aids, malaria og tuberkulose. MSF arbejder også med en forebyggende indsats over for hiv/aids og andre sygdomme.

Malaria er den førende dødsårsag i Burma, og MSF har behandlet malariapatienter siden 1996. MSF har også arbejdet med at behandle aids-patienter siden februar 2003 og kører programmer, hvor patienterne modtager antiretroviral (ARV) medicin. Carin Corfitz Nielsen skal styrke det lokale personales kompetencer og viden samt monitorere uddelingen af medicin.

Det er 62-årige Carin Corfitz Nielsens første mission for MSF, men hun er yderst erfaren. Hun har i alt arbejdet i 20 år i u-lande – heraf de seneste 16 år i træk. Carin Corfitz Nielsen har virket i Congo, Saudi Arabien, Bangladesh og senest otte et halvt år i Yemen. Hun har i mange år været ansat i GTZ – det tyske “Danida”, og glæder sig nu til at komme ud med MSF.

MSF har arbejdet i Burma siden 1992.