Indiens-entusiast fylder 40

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Cand.theol. Tine Elisabeth Larsen, København, fylder 40 onsdag den 24. august.

Tine Elisabeth Larsen stiftede i 1992 foreningen FACTS – forening imod racisme, som en reaktion på den stadigt stigende polarisering i flygtninge- og indvandrerdebatten.

Hun er uddannet cand.theol. i 1997, hvor hun skrev speciale om den danske missionær Anne Marie Petersen og efterfølgende tog til Indien på studietur for at opleve landet og stederne ved selvsyn samt finde yderligere information.

Det førte til bogen “Anne Marie Petersen – a Danish missionary in South India” samt et brændende ønske om at hjælpe især piger og kvinder, der på grund af kastesystemet og kønsrollemønstret har det særlig svært.

Hendes ide var at oprette et børnehjem for piger, og da hun kom hjem, samlede hun en flok venner om etablering af foreningen “Dansk-Indisk Børnehjælp”. Hun fandt en partnerorganisation i Indien, WEEDS (Foreningen for kvinders økonomiske og uddannelsesmæssige Udvikling), og i 1999 slog børnehjemmet dørene op.

Siden er det blevet til utallige artikler og foredrag om forholdene for børn og kvinder i Indien, både via foreningen og Dansk Indisk Historie- og Forskningsselskab (DIHRS), som hun selv tog initiativ til.

Hun har taget en uddannelse i healing og coaching, arbejdet som projektkoordinator hos Grace Tours og rejseleder på Dansk-Indisk Børnehjælps rundrejser i Indien. Senest har hun etableret sit eget firma, hvor hun arrangerer retræteophold med indføring i kristen spiritualisme.

Gæstfrihed samt en utrolig iderigdom og engagement kendetegner Tine Elisabeth Larsen.