Til Bihar i Indien for MSF

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Miljøingeniør Erik Heyer er rejst for Læger uden Grænser (MSF) til Bihar i Indien, hvor han skal hjælpe ofrene for massive oversvømmelser i landets nordøstlige del.

Erik Heyer kommer direkte fra en lignende opgave i Burma, hvor han arbejdede med at genoprette vandforsyninger i det deltaområde, som blev hårdest ramt af cyklonen Nargis i begyndelsen af maj.

Ofrene for oversvømmelserne i Bihar i Indien har samlet sig i lejre, hvor der er alvorlig mangel på sunde sanitære forhold. F.eks er adgangen til sikkert drikkevand begrænset til et par håndpumper, der er kun få latriner og mangel på badefaciliteter.

Det skønnes, at omkring 30.000 lever under disse omstændigheder, og at mange flere – muligvis op til 400.000 – er fanget i områder, det endnu ikke har været muligt at få adgang til på grund af de massive mængder vand.

Læger uden Grænser giver foreløbig medicinsk hjælp og nødhjælp i det værst ramte distrikt, Araria, samt i distrikterne Supaul, Purnia og Madhepura.

30-årige Erik Heyer arbejder til dagligt som vand- og spildevandsingeniør hos COWI, som har givet ham orlov til at tage ud med Læger uden Grænser. Erik Heyer er født i Slesvig, hvor han har boet indtil 1997. Han har i 9 måneder studeret i Thailand og har i ét år arbejdet i Grønland.

MSF har arbejdet i Indien siden 1999.