Mulig åbning om portostøtten

Redaktionen

Det Konservative Folkepartis finanspolitiske ordfører, Lars Barfoed, erklærer sig nu overfor dagbladet Børsen åben for at overveje en model, der slækker på kravet om omgående afvikling af portostøtten, som for nuværende vil ophøre for fagblade og mange andre publikationer allerede fra Nytår.

– Hvis man under finanslovsforhandlingerne kan finde et provenu et andet sted til det, så er jeg da parat til at overveje en model, hvor tilskuddet afvikles over et par år for at undgå, at man som fagblad lige fra det ene år til det andet bliver stillet betydeligt ringere økonomisk, siger Lars Barfoed torsdag til Børsens Kaj Højvang.

Regeringspartnerern, Venstres finanspolitiske ordfører, Kristian Jensen, er mere valen og siger, at “hvis man laver en aftrapningsordning, vil (den p.t. kørende EU-sag om den nuværende portostøtte) stadig være potentiel for os, og så er vi lige vidt.”

Både Lars Barfoed, Kristian Jensen og Dansk Folkepartis finanspolitiske ordfører og formand for Finansudvalget, Kristian Thulesen Dahl, er til gengæld enige om, at der ikke rokkes ved selve beslutningen om at fjerne portostøtten til fagblade og mange ande publikationer.

En beslutning som vil koste u-landsmiljøet millioner af kroner, selv om VK-regeringen har planer om at oprette en særlig støttepulje på 30 mio. kr. i 2004 for at afbøde de værste virkninger.

Læs også “Truer VK-regeringem med EU-retssag om portostøtte”, 01.10.03, under rubrikken Nyt fra 3V i menuen ude til venstre.