Etisk investering foran gennembrud

Redaktionen

Etisk korrekte investeringer i virksomheder med et socialt og miljømæssigt ansvar er for alvor kommet ind i varmen hos de europæiske kapitalforvaltere, skriver Dagbladet Børsen fredag.

Det viser en undersøgelse foretaget af revisionsfirmaet Deloitte & Touche i samvirke med det europæiske børssamarbejde, Euronext. I alt 388 europæiske kapitalforvaltere og analytikere har deltaget, og 6 udaf 10 har oplevet stigende interesse og investeringer i socialt ansvarlige virtksomheder.

Men måske vigtigere er, at 69 procent af de adspurgte tror på yderligere vækst de kommende 2 år. Og 80 pct. af de europæiske kapitalforvaltere tror, at virksomhedernes styring af sociale og miljømæssige risici har en positiv effekt på markedsværdien på lang sigt, skriver Børsen.

Banco Invest , stiftet i begyndelsen af 2001, er den eneste danske investeringsforening, der rendyrket går efter virksomheder, som overholder en række kriterier for etisk, social og miljømæssig ansvarlighed. Adm. direktør i Banco Invest, Kirsten Fjord, siger, at “vi kan jo konstatere, at virksomheder, der har en dårlig sag, eller et dårligt image i offentligheden, også taber kurspoint på børsen”.

Banco Invest udelukker ifølge Børsens Simon P. Nielsen virksomheder, der
tillader skadelige former for børnearbejde
tillader tvangsarbejde
bevidst diskriminerer på grund af race, køn og religion
bevidst diskriminerer ansatte, der ønsker at stå som medlem i en officielt anerkendt fagforenng
Tillader arbejdsforhold, der strider mod FNs konventioner om sundhed og sikkerhed, minimumsløn og arbejdstider
Bevidst modarbejder centrale internationale overenskomster på miljøområdet.